Piano


Hungrig

Mamma jag är hungrig. Mamma jag är trött.

En dag så tar man steget ut i den stora farliga världen.

Det är så man säger. Men egentligen, så undrar jag plötsligt bara vad jag ska göra i livet. Jag har aldrig lärt mig att bestämma mig för saker själv, det är snarare skolan som har avvänjt mig från det. Jag är trygg, föräldrarna har redan bestämt skola, lärarna har redan bestämt vad jag ska göra i skolan. Det är bara att köra på autopilot och göra allt som jag måste, lära mig det jag behöver veta.

Sen står jag där. Tolv år senare. En hatt på huvudet som liknar en seglarmössa. Finklädd.
-"Vad ska du göra nu?"
-"Vad är dina planer för framtiden?"
Allra störst risk är det väl att du inte har en blekaste aning. För plötsligt så är det inte bestämt var du ska längre. Det finns för många möjligheter och ingen har lärt dig vad du ska göra nu. Man är duktig om man pluggar vidare. Jag kan plugga vidare. Men var, vad och när?

Samhället bygger upp en duktig människa. Som inte kan göra några beslut själv. Därför blir konsekvensen oftast att man har en fin vit mössa på huvudet, efter firandet så kryper man längre in i hemmets lugna vrå, hos föräldrar, och fortsätter att fundera vad som ska hända nu. Plötsligt så har det gått några år och så är man gammal.

Vi behöver inse att verkligheten är här och hinna förbereda oss på vad som väntar runt hörnet. Det är vi som bestämmer vad som finns där, men om vi inte bestämmer oss i förväg, så finns det inte särskilt mycket där överhuvudtaget.

Sol på hösten



Det finns fortfarande blommor kvar därute. Vinden viner i träden, löven blåser omkring i luften. Men lite sommar finns ännu där. Jag njuter av vinden, regnet och blommorna.

Fönster

Jag undrar vad som händer om man ersätter allt med ingenting. Bara ibland. Det kan bli ganska intressant. Men ändå tråkigt, och därför föredrar jag mera. Jag ersätter hellre allt med något annat.

Jag bakade en kladdkaka och lät den svalna. Jag smakade, tog ett steg bakåt och sa:
-"Det var gott".

Vardagen kan uppskattas. Men vardagen behöver hjälp från annorlunda ting för att göra den intressant. Man kan inte uppskatta vardagen om man bara har vardagen hela tiden. Det tycker jag är intressant. Man ser inte verkligheten genom ett fönster, den är åtminstone lite annorlunda än så som vi ser på den. Därför behöver vi prova på nya saker, försöka att se världen från en annan synvinkel. Därför utvecklas vi ständigt. För att vi gör nya saker. För att komma ur bubblan och se hur världen egentligen ser ut. Utanför fönstret. Eller åtminstone ett steg närmare, mot ett mindre nersmutsat fönster.

Man kan fortsätta putsa, det blir renare, men det blir aldrig perfekt. Det måste vi inse, men vi måste också vara glada för att det blir renare.


Oändliga universum

Det är ett hav av människor. Men varje enskild är som ett oändligt universum. Jag tittar på ansikte efter ansikte, alla olika stilar, alla olika sätt att gå, alla olika uttryck. Innanför alla blickar, där finns något, jag kommer aldrig veta vad. Jag ger varje person någon sekund, sedan kanske jag aldrig ser dem någonsin igen. Kanske träffar jag på någon någonstans någon gång. Men vem och var och när och hur kan jag inte veta.

Jag kan stå här och titta i timmar. Jag kan stå här och le, titta och njuta, förundrad övera alla olika ansikten och människor, alla olika universum. Varenda en är lika mycket människa som jag, de har alla tankar, ett liv bortom vad jag kan veta om. Alla jag överallt.

Sitt


Sitt Sitt Sitt Sitt Sitt Sitt Sitt Sitt Sitt Sitt Sitt Sitt Sitt Sitt Sitt Sitt Sitt Sitt Sitt Sitt



Sitt Sitt Sitt Sitt Sitt Sitt Sitt Sitt Sitt Sitt Sitt Sitt Sitt Sitt Sitt Sitt Sitt Sitt Sitt Sitt

Linnéa sa kloka ord, övertalade mig att gå ner till sjön och dricka chaite och sedan sa hon:

Sitt Sitt Sitt Sitt Sitt
Sitt Sitt Sitt Sitt Sitt
Sitt Sitt Sitt Sitt Sitt
Sitt Sitt Sitt Sitt Sitt

För annars kanske jag hade somnat

Fortfarande där

Ilskan bubblar inom mig. Jag vet inte vad jag ska göra åt det. Mina idéer har tagit slut. Jag fortsätter sparka benet i Saralie.
-"Vad ska jag göra?"
-"Jag vet inte, ligg på sängen och hoppa upp och ner, dampa loss".
Jag ligger på sängen, armarna flyger runtomkring, världen är en suddig dimma. Kroppen blir trött. Men det hjälper inte. Jag ritar av ett löv på bildlektionen. Jag sitter tyst hela lektionen, för jag är arg. Jag har inget att säga till någon. Allt jag kan göra är att bita ihop. Det hjälper inte att bita ihop, ilskan kommer tillbaka. Förresten borde jag inte bita ihop, för då slutar käkleden att läka. Usch och fy vad sur jag blir! Jag kan inte göra någonting. Jag vet inte vad jag ska ta mig till. Mina ögon har inget liv, jag känner mig instängd. Jag är trött på att leta efter var jag ska vända mig, trött på att göra någonting överhuvudtaget.

Men jag är ändå arg. Lugn i brist på något annat.

En ny dag



Att leva nu är lättare med aktiviteter. Åtminstone tycker jag det. När jag sätter mig ner och tänker, så fastnar tankarna lätt på något som hänt förut eller i aningar om vad framtiden har i sina gömmor. 

Friheten att njuta av stunden ger oss oändliga möjligheter. Acceptans till att vara öppen till nya idéer. Bara för att jag inte har ridit på nästan åtta år betyder det inte att jag inte kan.

Jag och Linda går in på gården för att säga till att vi kommit. Men vi ser att Kristina redan tagit fram en häst, hon lägger på sadeln, vänder sig om och hälsar. Tankarna flyger in i huvudet på mig. "Jag har inte ridit på jag vet inte hur länge". "Jag ska sitta på den där hästen". "Hoppas jag kommer ihåg hur man gör".

I början leder Kristina hästen, jag vet inte riktigt vad jag ska göra, för hästen bara följer efter henne. Men sedan ger jag mig på att rida själv.
-"Korta tyglarna"
-"Håll ner händerna"
Det går riktigt bra, lagom fort. Jag svänger in framför kameran och rider runt, vänder varv, stannar, fortsätter.
-"Du kan väl skicka några bilder till mig så kan jag lägga upp på hemsidan".
-"Går det bra att jag lägger upp bilder på dig på hemsidan?"
-"Går det bra att jag skriver ditt namn?"

Jag trodde inte att det skulle gå så bra, men Kristina tyckte ju tydligen det såg bra ut, eftersom hon ville lägga upp bilderna. Jag har upptäckt något mer jag tycker om att göra. Något som jag tycker om att göra nu, inte bara då. Men det betyder absolut inte att jag är en hästtjej.

Jag har aldrig varit och kommer troligen aldrig att bli hästtjej. Men jag kan ändå uppskatta att rida. Jag vill inte bli dömd för att vara något, när jag egentligen bara tycker om att njuta av livet.

Överallt

Fotografen ställer upp sitt stativ mitt i granskogen.
En vit person springer runt.





Plötsligt finns det en bild.
Plötsligt är dagen förbi.

Dagen försvann före jag hann märka det. Kanske är det så det ska vara. Det är i varje fall härligt att njuta av det man gör. Baka en härligt god middag, ta en promenad och sedan ta bilder, vilket leder till redigering hela kvällen. Att leva i det man gör. Att tycka om det man gör.  På så sätt slipper man gräma sig över vad som har hänt, vad som kommer att hända och vad som skulle kunna hända.

När livet är härligt så är det nu. Nu är livet härligt. Nu.

Bara hon



Hon finns, hon är.
Hon går förbi dig på stan.
Du möter henne i en trappa.
Hon är den du inte känner.
Hon tänker sina egna tankar.
Hon har relationer.
Hon har ett liv.
Men du vet ingenting om henne.
Det enda du vet är det du ser.
Tro inte att du vet för mycket.
Tro inte att hon inte finns.
För henne är du hon.

Gå dig glad

Jag funderar på varför jag känner mig så annorlunda. Egentligen är väl alla likadana? Jag vet inte vad jag lever för, det är det som är mitt problem. Jag har för mycket ledig tid.

Men det borde inte behöva göra mig så deppig. Kanske har jag brist på något viktigt ämne. Jag fortsätter, funderar på vad som kan göra saker bättre, lösa problem. Mina tankar verkar bara hamna på vägar som tar slut, där jag tvingas börja om från början. Är det meningen att jag inte ska tänka? För ibland känns det som jag blir mycket gladare när jag inte tänker.

Vad ska jag göra med min tid? Det enda svaret jag kan kommer på är andra människor.

Jag kan försöka komma på tidsfördriv, men för att tiden faktiskt ska gå, utan att man lider, så ska det ha betydelse för andra människor. Det är anledningen till att jag tycker om att baka; för att andra ska bli glada, spelar piano; för att någon någonstans någongång ska bli glad av det. Antingen det, eller att sporta, att röra på mig, då tänker jag inte så mycket, tiden liksom går av sig självt. Men även där, det går bäst, med andra människor.

Utan andra människor är vi ensamma, även om vi inte vill vara det.

Två mil till fots senare så känner jag att jag har absolut inte tänkt för mycket. Kombinationen av att röra på mig, även fast jag var själv, och tänka, gick bra ihop. Visserligen är jag oerhört trött i benen, men det blir bara skönare att sätta sig ner vid datorn och ta det lugnt. Njuta av, att även om saker kan vara jobbiga, så kan man bli kvitt dem, nu när jag rört på mig så har en lugnande känsla spridit sig i hela kroppen, det jobbiga är som bortblåst.

Kroppen och tankarna, de är uppbyggda som inget annat, absolut inte det lättaste att förstå sig på.

Numret

Josefin berättade en rolig grej för mig

Utanför tele2-butiken står två killar och försöker marknadsföra:

-"Vilken operatör har du?"
-"Telia, jag tänker inte byta, sorry", Josefin fortsätter gå förbi.
-"Du, du.. har du fått presenten?"
-"Va, vad snackar du om, haha?"
-"Vi kan kolla här och nu om du kan få presenten", han går in i butiken.
Josefin följer efter in i butiken, lite förvirrad.
-"Okej vad har du för nummer, vi ska se om det är möjligt".
Hon citerar sitt nummer.
-"Och hur gammal är du?"
-"Ska fylla 18, så jag är 17 nu", hon inser nu att man måste vara 18 för vad det nu var han snackade om.
-"Shit, jag trodde du var minst 18 och några månader."
Hon börjar gå ut ur butiken, så frågar den andra killen:
-"Men vadå hur gammal var hon?"
-"17"
-"Shit jag trodde du var äldre också."
Första killen ropar efter Josefin:
-"Men du, har du pojkvän eller?!"
Hon ler bara mot honom och fortsätter att gå, bakom henne hörs det:
-"Har du pojkvän eller?"

Ballonghuvud



Vad finns det i ballongen? Är vi bara ett varumärke? Finns det mer?

En annan värld

Stanna upp.
Se dig omkring. Fråga inte dig själv vad du ser. Bara se dig omkring.

Allting behöver inte kallas något. Allting behöver inte ha ett namn. Allting behöver inte ha en grupp. Det kan helt enkelt bara finnas där.

Utmana dig själv, se dig omkring, utan att sätta namn på saker.

Jag finns till, jag ser något, jag finns fortfarande.
Du finns till, du ser något, du finns fortfarande.

Inom dig finns det, det som bara du själv kan ta ifrån dig. Stanna upp. Hitta det. Du kan få tillbaka det. Ta tillbaka det. På en gång, för din egen skull, utan att skjuta upp det, här och nu.


Nu

Så det är tankarna som ger känslorna.

Vaknar, vänder mig om i sängen. Somnar om.
Vaknar. Lägger huvudet på den andra kudden, Somnar om.
Vaknar. Drar upp täcket så det inte täcker fötterna. Somnar om.
Vaknar. Vrider kroppen årt andra hållet. Somnar om.
Vaknar. Somnar om.
Vaknar, Somnar om.

Jag funderar på vad som kan vara mitt problem. Alldeles för många möjliga alternativ poppar upp. Det blir kaos. Var det valet fel? Skulle jag göra så istället? Vad hade hänt om jag agerade annorlunda? Hur blir det om jag gör det där nu?

-"Vad tänker du på när du tänker?"
-"Vad tänker du på som gör dig ledsen?"

Det finns en väg ut. Att ta emot lugnet. Lyssna på tystnaden bakom allt ljud. Men svaret finns inom en själv. Om vi gör det nu eller en annan gång, det är upp till oss själva, Men jag väljer att njuta nu. Jag vill inte hitta livet precis innan jag dör. Jag väljer att leva nu. Inte i framtiden, inte i det förgångna, utan nu, i stunden. Det är det enda som egentligen finns.

Lev livet fullt ut. Njut av det, för det är nu det händer.

Krussidull




Det är förundransvärt. Att en deppig dag, kan bli en så härlig dag.

Någonstans


Pengar eller vänner

Ett jobb, eller skolan, det är mer än vad det sägs vara. Om man har för mycket tid, för lite att göra, så vet man inte vad man ska göra med sin tid. För dem som inte vet så kan det vara svårt att förstå, men jag tycker, att det finns för mycket tid, jag vet inte vad jag ska göra av allting.

Men jag borde vara mer positiv, jag är ju positiv! Det är väldigt skönt att ha tid till övers, dessutom, på helgerna så händer det alltid massor, jag hinner inte med allt som jag vill göra på helgerna. Det händer väldigt mycket roliga saker.

Vad går först? Om jag blir erbjuden en massa pengar för att stanna kvar en dag, missa det roliga som händer hemma, vad ska jag göra då, ska jag ta pengarna, eller ska jag åka hem och ha kul?


Titta där


Förut

Ett gammalt minne dyker upp, man kan tänka hit och dit, men det är ändå inte sanningen. Vi behöver räta på oss, förstå oss själva. Jag försöker förstå tanken. Telefoner är en bra uppfinning.

Jag vaknar, vänder mig om, tittar på klockan. Tre minuter över sju.
-"Shiiiiit! Bussen gick klockan sju".
Så snabbt jag bara kan startar jag datorn, klär på mig och kollar när bussen går 5 km härifrån, där jag skulle byta. Den går kvart över sju. Jag rusar ut i till telefonen medans jag knäpper byxorna. Signal efter signal går fram. Till slut svarar en alldeles nyvaken Mattias, jag undrar om han har vaknat, eller om jag ska vänta ännu en sekund. Klockan är åtta minuter över sju.
-"Jag har försovit mig, bussen går kvart över sju, kan du köra dit mig?!"
-"öhh, jaa, spring ut nu så kommer jag"
Fort går det och klockan är tolv minuter över när vi åker. Efter en liten bit går Mattias morgonalarm av på sin mobil. Jag stänger av den. Jag hoppas att jag fått med mig det viktigaste i väskan. Mattias får köra mig två hållplatser längre för att hinna ikapp bussen.
-"Tack så jättemycket".
-"Ja, hejdå".

Tremånaderskort

Bussen skakar. Jag lutar huvudet bakåt och tittar ut genom fönstret. Landskapet rinner förbi. Bussen ger ifrån sig ett sövande ljud. Ett leende sprider sig på mina läppar. Det är så skönt att åka buss, att få slappna av en stund. Bredvid mig sitter Linnéa, hon lutar huvudet mot min axel en liten stund. Bussen rullar på, vidare mot framtiden.

Sakta går jag ner för stegen, sticker försiktigt foten i vattnet, lite kallt, men ändå skönt. Jag tar några simtag, hör Bob Marley-musik i bakgrunden, det skvalpar i vattnet. Jag njuter av att få simma, klorlukten sprider sig in i mina lungor. Träningsvärken känns i varje simtag, jag vänder mig över på rygg, och det känns lite lättare.

Utanför känns luften frisk och en aning kylig. Värmen ifrån poolen känns fortfarande i kroppen. En raggarbil tutar när den åker förbi mig och Linnéa.
-"Jaha, gjorde en simning så stor skillnad"

Vid busstationen står två koreaner och dansar medan en tredje står och filmar och den fjärde tittar på. På bussen sitter en med av dem med ljusbrunt färgat hår. Han sjunger med musiken som han har i öronen. Efter en stund så blundar han och sjunger, gör rörelser med handen. Hans andra kompisar verkar inte bry sig om vad han gör, kanske har de somnat, eller så är de bara trötta på honom. Det är lite av en utmaning att inte glo och inte skratta allt för högt. Han ser ut som en manlig Carola-korean. Han lät lite som när en tvättmaskin piper, eller när man försöker skrika fast man är alldeles för förkyld.

På nästa busstation står de och dansar igen. Efter en stund kliver en tjej i 14-årsåldern ur en bil på parkeringen mitt emot.
-"Asså ni dansar så himla bra!"
Människor som står runt omkring oss börjar viska, jag och Linnéa inräknade. En kille säger:
-"Asså shit, ni dansar så himla bra", med en imiterande pipröst.
-"Suck, jag bor granne med henne".
Jag tycker synd om honom. Jag och Linnéa fortsatte att skratta. Lagom trötta efter simturen.

Hjul igen

Longboard till Rimbo. Jag sparkar mig fram på ovana ben. Efter några kilometer kommer vi till en backe.
-"Jag tror inte jag vågar åka här Linnéa!"
-"Gör inte det i så fall!"
En bil kommer bakifrån och jag bestämmer mig för att vänta på att den ska åka förbi och sen försöka åka en liten bit ned för backen i alla fall. Jag svänger lite fram och tillbaka i backen, farten ökar lite. Jag känner att det börjar vingla lite, jag hinner tänka att jag ska hoppa av innan jag får alldeles för mycket fart. Innan jag vet ordet av så hör och känner jag 'DONK' i huvudet. Jag ligger på backen. Jag hade redan hunnit få för mycket fart.
-"Jag är SÅ dum i huvudet, jag ska alltid försöka för mycket!"

När jag sedan hinner ikapp Linnéa så har jag hunnit få en stor bula på huvudet. Det är lite svårt att få fram orden i två minuter, jag är lite skakad, hon kan inte sluta fråga vad som hänt. Men sedan fortsätter vi, jag med bula i huvudet, lite saktare, till rimbo. Sedan hem.

-"Jag ska hålla mig till bollsporter!"
Jag ska alltid försöka för mycket, men jag vill så gärna, det är kul. Jag kommer inte hålla mig till bollsporter, det andra är så kul och utmanande.

Hjulen är olycksbådande, eller så är mitt ego helt enkelt för stort.

Ta sig ut

Lever de livet i ett hav?

Jag undrar om de andra tänker som jag, att livet bara rullar på, att ibland måste man få utbrott, ibland måste jag få visa mina känslor. Jag undrar hur de kan vara så lugna, klä sig i grått, gå likadant var och varannan dag, göra samma saker, träffa samma personer, gå samma gator och aldrig visa sina känslor.

Kanske så är det bara jag som har känslor, de andra spelar inte det som jag spelar. De bryr sig inte om att de är fast på ett ställe. Men jag vill gå vidare! Jag vill visa mig, känna okänd mark, göra något annorlunda.

Det är inte bara det att jag vill. Min kropp kan bara inte sitta still.

När känslorna kommer, då finns det inget som hjärnan kan göra åt det, om man inte vill stänga in allt i hjärnan för att så småningom bli sjuk. Kroppen härjar över det andra vid den tidpunkten. Släpper ut allting. Om jag stänger av hjärnan med hjälp av hög musik och låter kroppen göra det den vill göra, då känns det bättre sedan. Dansa, hoppa, sparka, slå, låta kroppens muskler slappna av, för att sedan, sedan, göra av med all kraft. Andan hänger inte alltid med, men däremot, så flåsar den på efterkälken. Hjärnan är inte igång, och därför stannar inte kroppen.

Om det då är så att någon håller med mig. Om någon känner sig som jag, så undrar jag varför jag inte ser det. Kanske är det jag som är blind. Kanske är det helt enkelt så, att alla andra är mycket bättre på att dölja sina känslor, än jag, som står här och försöker få utlopp på mina känslor, på alla sätt som jag kan komma på. Kanske är det så att någon känner känslan, bara för att de ser den, eller läser om den, kanske finns den inte där på riktigt, eller kanske finns den där, instängd, eller utsläppt, utan att jag ser det.

Ändå är jag rädd, rädd för att jag känner mig ensam.

Med min hjärna som är avstängd, men som kämpar sig upp, utan att vilja det.


Rostad

Maten är sen. Kön slingrar sig långt bak. En mage kurrar. Bestickens rytmiska klankande mot metall och tallrikar ringer i öronen.
-"Var är maten?".
-"Den kommer snart".
Grönsakerna och brödet finns framme men det är den varma maten som alla väntar på. Min mage har slurkat i sig två glassar under eftermiddagen och ber därför bara snällt efter några mackor. Efter att de varit i rosten så står jag lugnt och smörar på min macka. Då utbrister Katja:
-"Nu tror alla att det är jag som är seg!".

Det behövs förståelse för Katja för att förstå detta, men jag skrattade hejdlöst alldeles för länge. Den här gången var det faktiskt inte hennes fel, det var inte hon som var seg.


Seglats


Livboj

Trycket ökar. Det svullnar upp.

Människor har gått förbi. Kameran har klickat. Sedan står vännen där.
-"Jag tror inte du vill sova sådär hela natten".

Vi seglar fram på havet, fram genom skärgården, omringad av ett svart djup. Ensam skulle jag inte vara stark. Orden rinner fram, vinden blåser in under jackan. Där sitter vi, fyra stycken, längst fram på båten. Då och då hörs det:
-"Niklas, kan du komma och styra lite grann!".

Solen steker på. Stenar hoppar på vattnet. Livet är här nu.

Längtan

Verkligheten har ankommit. Den är här och nu. Ändå fortsätter vi att längta till det som kommer. Vi nöjer oss aldrig, vi tänker på det som kommer eller det som har varit. Konsten att leva i nuet kan anses som antingen en gåva eller en förbannelse. Men att kunna längta är även det positivt, att inte gräva ner sig i det troligen hemska som är just nu, utan kunna le och skratta åt de bättre tider som kommer.
Om en halvtimme så ska jag iväg och segla med Linnéa, Tobias och Niklas. Det har jag sett fram emot.
Men när kommer de bättre tiderna? Det är just nu som vi måste jobba för skillnaden om vi vill ha en skillnad, för att kunna njuta mera sen. Annars kommer de aldrig komma, och det är den sanna verkligheten.

Blöta kläder

Regnet rinner nerför kinden. Fönstret slår i vinden. Vattnet från sjön är oändligt svart. Längtan att hoppa i, den finns där, men försvinner snabbt av rädslan för mörkret.

Inne i en garderob står jag och Katja och väntar på att Linus ska komma.
-"Tänk om han kommer in, klär av sig naken, går hit till garderoben, öppnar dörren och så står vi här!"
Både hon och jag brister ut i skratt. Efter ännu några knäppa förlslag så tystnar vi lite och fortsätter att vänta.

Hörlurarna i öronen. Musiken spelar i bakgrunden. Rösten berättar om dom som sjönk, dom som dog, dom som överlevde. Tårarna samlar sig under ögonlocken, men vågar sig inte riktigt fram. Titanic-modellen står stilla och orörlig, som om tiden har stannat.

Jag tar ett djupt andetag. Doften sprider sig, pizzan är i ugnen. Senare står den framme, människor blir glada, faten fylls och blir tomma, pizzorna försvinner nästan innan de kommit fram.

Vinden viner. Ögonlocken sjunker sakta, dörren stängs, täcket drar jag över munnen. Jag stannar i ögonblicket, lyssnar, känner doften, tittar ut i mörkret, mörkret är oändligt, ända tills det att ljuset kommer.

Te med mjölk och socker

Efter en jobbig dag. Tänker jag ändå på några leenden.

-"Hej snygging", sa Gunnar.
Riktigt glad blev jag, för han har inte sagt det sen olyckan, han tänkte inte på något när han sa det, jag såg att han sa det av vana. Men ändå, det betyder för den som tänker på det, det betyder för mig.

En härlig ömhet sprider sig i ryggen. Massage har jag fått, instruerat själv, det var precis vad jag behövde. Den hög med knutar som är bakom mig, den har jag lämnat där, för att jag inte vill ta itu med det på en gång. Då samlas det på hög.

Ett ansikte på kvällen, det är sanningen. Det är här man gråter eller ler, man tar av sig masken man haft hela dagen, sammanfattar dagens händelser och ger en suck, av glädje eller av sorg.

Några få ord, ett litet leende, kan förändra känslor. Det tog inte mycket av någon att säga något, även om den sagt det många gånger förr, så det känns bra.

Ikväll ler jag och släpper in omgivningen.


Grönt gräs

Man väntar på att något ska hända.

Jag har en vilja. Jag har tänkt en del saker som jag vill göra, men de händer inte. Jag tänker på saker, saker som hänt, som kommer hända. Hur allting påverkar mig, mina val, hur jag spenderar min tid. Ändå känns det som att ingenting spelar någon roll i det stora hela.

Något som jag borde göra, något jag vill göra, jag påbörjar det, men vågar inte avsluta det. Jag är för rädd för vad som kommer hända sen. När jag har avslutat det, undrar jag om det kommer finnas något kvar.

Det gäller att spendera tiden väl. Det har jag inget problem med. Förutom att jag undrar vad väl betyder. Jag vill njuta, men vad jag än gör, så tröttnar jag, jag njuter inte längre.

RSS 2.0