Ta klivet ut ur lådan

Vi uppfostrar våra barn. Vi rättar personer de som gör fel. Vi ger mediciner till dem som tänker annorlunda.

-Titta, det är två killar som håller hand!
-Men åh fy...

För att världen ska fungera så låser vi in dem som gör fel. Vi är rädda för att synas och höras, för vi vill själva vara korrekta, vi vågar inte vara göra något som leder till att vi blir dömda av andra. Vi vill inte att grannarna ska tycka illa om oss eller att någon ska kolla snett på oss på stan. Därför följer vi alla normen, vi klär oss i det som anses snyggt, vi håller med våra kompisar om deras åsikter, vi följer med strömmen.

Det är tryggt att ha ett skal. Vi vet vad som finns där, vi behöver inte bli överraskade, det finns inga hörn där något kan gömma sig. Vi är bekväma med våra vänner och våra vanor. Vi lever i det vi vet, och vi klagar på att svenskar är så tråkiga. Någon gång om året åker vi utomlands med familjen, några fler gånger om pappa är doktor. Vi njuter av solen och stranden. Fastän människorna utomlands är lite för högljudda och framfusiga. En flygtur senare vrider vi om nyckeln i låset och tar det glada klivet in i vårt skal igen.

Människan har en naturlig rädsla för det okända. Men det betyder inte att vi inte ska utforska! Vi behöver utveckling, vi behöver steg framåt i livet för att känna att vi kommer någonvart. ”Livet är fullt av möjligheter”. Men vilka möjligheter har du utforskat? Det finns så mycket mer. Det finns mer än en vecka i Thailand, mer än samma gamla tråkiga kontor med de där människorna som alltid pratar om samma saker. Det finns en värld utanför vårt skal. Har du upptäckt det?




Foto: Linus: http://googooballs.blogspot.com/

Jag sitter i lägenheten och funderar över livet. Jag ska definitivt inte bli någon som jobbar på samma kontor hela mitt liv. Jag ska minsann ut och resa, ut och leva mitt liv.

När jag sedan vänder huvudet mot hallen så ser jag mitt liv. Några par skor, en jacka, handväskan. Det här är mitt liv. Det är här jag är. Det är nu jag behöver göra något åt mitt liv. Just nu. Nästa år slutar jag skolan, nästa år ska jag hitta ett bättre jobb, nästa år ska jag träffa den perfekta personen som jag ska spendera resten av mitt liv med. Men VAKNA människa. Nästa år kommer aldrig att anlända. Nästa år kommer alltid att vara där det är. Det kommer alltid att vara ett år bort. Det är därför du måste inse att ditt liv är nu. Det är här och nu som du lever ditt liv. Om du bara väntar på att något ska hända så kommer ditt liv rusa förbi dig och ingenting kommer att ha hänt. Så inse att du ska göra en skillnad nu. Gör något som gör dig glad, skaffa dig en plan för ditt liv som börjar idag. Börja planera nu, börja agera nu.

Jag menar inte att du ska dricka dig full varje kväll, hoppa av skolan eller säga upp dig från jobbet. Du kan njuta av att leva utan det. Du kan hitta något som du brinner för, något som du tycker om att lägga din tid på. Men ibland kräver det att man ser utanför normen. Idag så tycker de flesta att man ska utbilda sig, skaffa jobb, hitta sin kärlek. Allt ska ske i en speciell ordning och om man inte lyckas på alla fronter, så är man misslyckad. Man blir någonting, som ingen vill ha.

Det krävs att du ser utanför kvadraten. Du måste våga ta sats och hoppa bort. Var inte rädd för att se lådan utifrån, titta vad de andra håller på med. Hitta din egen väg, gör det du brinner för.

Kanske vill du leva ditt liv i lådan, men tänk på att det kan bli väldigt instängt. Tänk på att det är många andra där och du kommer bli som dom. Glöm inte bort att du är där, glöm inte bort att du har möjligheten att ta steget ut till möjligheterna.


Du borde veta

Vad är mitt budskap till världen?
Vad vill jag berätta?
Vad vill jag att folk ska veta?
Vad vet jag som ingen annan vet?

En grönsak!

En pojke och en flicka i 10-årsåldern står och tar mat i skolan vid lunch. Pojken säger till flickan:
-"Men, du måste ta grönskaer!"
-"Det måste jag inte alls det", svarar flickan.
-"Jo det måste du visste!"
Jag tar några steg tillbaka och viskar till min kompis, jag saknar inte att vara liten! När jag sedan vänder mig om så ser jag hur flickan har kommit tillbaka, går fram till pojken och sätter sitt ansikte nära hans.
-"Nu har jag tagit en grönsak!", utbrister hon, håller fram tallriken och går sedan iväg.

Nej, jag saknar absolut inte den tiden när jag var mindre. Det kan hända att jag har mer ansvar nu och det är plikter hit och dit. Men jag saknar inte att vara barn!


Sträcka sig mot det bättre

Vardagen fortsätter. Du lever som förut, du tänker mer eller mindre, på det ena och det andra.

Vardagen kan kännas meningslös, men man måste se det större perspektivet. Alla hittar sitt eget sätt att fortsätta framåt. Jag tycker det är viktigt att ha mål, med sig själv. Alla har vi brister.

Jag sätter ner mackorna i rosten.
Jag går och hämtar smöret.
Jag ställer mig vid rosten och tittar ner.
Är mackorna klara snart?
Nja.... de ser inte riktigt klara ut.
Jag går och hämtar en kniv.
Jag sätter smöret på knivet.
Oftast så drar jag ur sladden.
Jag orkar inte vänta tills de är klara.
Jag är otålig ibland.

1.  Erkänna problemet.
Alla har vi brister. Några större och några lite mindre. Jag tycker det är viktigt att sätta upp mål för sig själv, att sträva mot något bättre. Det kan vara personlighetsdrag, små snälla gester, eller uppmuntrande ord. Det kan vara för en själv eller någon annan, men det som är viktigt är att något förbättras till det bättre.

2. Sätta mål.
Utan mål så går allting i en sakta spiral neråt, om man slutar tänka på saker så blir de helt enkelt sämre. Därför är det viktigt att sätta upp mål för sig själv så man kan förbättras istället. Kanske vill du lära dig spela piano? Eller bli en snällare person? Eller sluta bli så arg på chefen eller föräldrar?

3. Genomföra stegen.
Om det är något praktiskt, så kan man öva, om det är ett personlighetsdrag så kan man göra saker som stärker den sidan hos en själv. Eller helt enkelt försöka tänka "snäll människa", när man gör olika saker. Låt det ta lite tid, var inte för hård på dig själv.

4. Erkänn skillnaden.
Lär dig se att det blir en skillnad. Sedan kan du erkänna att du verkligen har förbättrats, men inte lägga av med det helt. Du kan ju bli ännu bättre, men kanske har du inte så mycket energi att lägga ner på det just nu. Fortsätt hela tiden, eller bocka av: "Jag har klarat av det!".

5. Avslut
Ge dig själv en belöning, som ytterligare förstärker ditt mål. Bjud en kompis på fika, eller baka bullar. Något som gör dig glad!

Jag tycker det är jättebra att ha mål med sitt liv, så man kan fortsätta framåt och hela tiden förändras till det bättre. Ibland blir det svårare än andra gånger, men fortsätt framåt, och börja om om det blir för svårt.


Alla är vi ensamma

Han satt där och stirrade. Hon satt där hjälplös. Ingenting verkade hjälpa. För någon av dem. Hon ville att han skulle se, känna, förnimma. Hon ville att han skulle höra med mer än bara öronen. Men kanske fanns det inga trumhinnor. Kanske stirrade ögonen inte längre än till den glansiga ytan på hennes. Och rann bort, som om den aldrig varit där. Men den skar ett djupt sår.

Men det är bara ett till sår, helheten kanske bildar ett vackert mönster. På låtsas. Men viljan att han skulle säga något brann inom henne, för en simpel anledning. Som ingen förstod eller gav sig på.

Han satt åtminstone där. Mer eller mindre på hennes befallning. Han såg ut att finnas där. Resten är jag inte övertygad om. Det hjälpte, lite. Men ändå förstod han inte att hon grät. Han förstod inte hur många tårar som flödade ner för hennes kinder, känslan av att vara ensam långt borta, där det verkligen varken syns eller hörs. Det var just så hon kände sig.

Men hon blev kvar där ensam igen. Lösningen är inte alltid så lätt att hitta.


En famn

Man kan vara så glad. Man kan ha kul med sina vänner. Man kan skrika åt folk på scenen, av glädje. Man kan skrämmas av folk på scenen, av skam. Man kan skratta åt skämt, man kan le åt sina vänner. Man kan dansa, man kan skrika. Man kan le åt alla människor.
Men ibland behöver man bara en famn att gråta i.

Sjuk

När man är sjuk får man svårt att tänka.
Det blir så mycket svårare att göra ingenting.
Men med tiden så försvinner det.

Kalsonger i flaggstången

Tankar går runt runt i våra huvuden. Någon gång inser man hur saker hänger ihop i ens liv. Vi ska inte vara rädda för att säga vad vi tycker. Vi ska inte vara rädda för att visa vad som finns under ytan. Det finns en värld, en hel värld, som inte vet vem du är och vad du tycker. Det är våran uppgift att tala om för dem hur saker fungerar och vad som är på riktigt.

Inte senare. Vi måste göra en skillnad nu, säga till på skarpen. Vi ska inte blanda ihop färgerna så att det blir nyanser av grått, utan vi ska stå för vad vi tycker, inte tona ner oss själva, vi ska visa vad vi vill. Det är nu det behövs göra något, vi behöver inte vara otroligt smarta för att göra något, vi behöver inte gå klart tjugo års utbildning innan vi kan något. Vi kan nu, och vi behöver berätta för alla.



Var inte rädd för att visa det du går runt och täcker. Visa vad du tänker och tycker. Här och nu.



Inse att du kan dö

Alla måste inse.

Vad som helst kan hända. Inte bara att hjälp, vad som helst kan hända. Men det är sant. Ens mamma kan dö, man kan dö själv, idag, nu, om en kvart. Jag menar inte att alla ska bli deprimerade. Men man måste inse och handla efter det.

Det finns sjuka människor på jorden. Det var inte meningen att atombomben skulle användas till något hemskt, men någon använde den fel. Det finns människor som handlar utan moral. På jorden finns det idag medel som man skulle kunna använda, som skulle kunna utlösa ännu hemskare scenarion. Till exempel så skulle man kunna klona ihop en hel armé, man behöver inte ens behandla dem som människor, de är kloner. Man kan säga åt dem att göra de hemskaste saker, utan att bry sig om ifall de skulle dö.

Jag menar inte att skrämma någon, men kanske är det det som krävs, att bli skrämd. Vi måste helt enkelt inse att vad som helst kan hända, att vi kan dö, eller att någon nära kan dö. Vi måste göra en skillnad, verkligen, verkligen göra en skillnad. Det är svårt att visa någon annan, att övertala dem att göra något, man måste uppleva det själv, man måste inse det själv. Men allt jag kan göra är att försöka.

Inse. Vad som helst. Nu. Du. Jag. Just nu.

En vän

Att vara en vän betyder att man finns där för den andra. Man sitter inte hela tiden sig själv först, utan den andra. Man kämpar sida vid sida, hjälper den att nå sina mål. Man spenderar mer eller mindre tid med varandra, men det som är viktigast är att man är där när man verkligen behövs. Man trycker inte ner personen. Med en vän kan man slappna av.



Man kan ha kul med varandra. Man kan se skabbig ut utan att någon bryr sig. Man hjälper sin vän med något jobbigt utan att klaga. Man är där för att man vill. För att man bryr sig. Man kan gråta tillsammans. Man kan skratta tillsmmans.

Jag tycker om mina vänner. Det är underbart.

Trädkramare som Trygghet

Alla behöver känna sig behövda för att må bra. Alla behöver må bra för att vara glada. Alla behöver känna förtroende för att utvecklas. Alla behöver någon som står bredvid en för att känna trygghet. Alla behöver en kram för att känna närhet. Alla behöver tänka för att känna sig själva. Alla behöver få prata för att känna sig behövda.




Bäcken porlar. Fåglarna kvittrar. Vinden blåser i träden. Tankarna går runt i huvudet. Jag utvecklas. Jag tänker. Jag är glad, för det finns så många människor här i världen.

Jag vill ge dig en kram.

Glädjespridare

Det är grått därute.

Men jag är glad. Tiden går vidare. Livet förändras. Små skillnader, men man märker av det. Många är ledsna, har dåligt med energi på grund av vädret. Solen har inte varit framme på länge. Men jag ler mot dem, kanske gör det ingen skillnad för dem. För förr eller senare, så ler någon tillbaka, vilket gör att jag blir ännu gladare.

Vi måste göra vad vi kan, lys upp gatan! Le, sprid glädje, för dig själv och för andra.


En annan vecka

Idag skrev jag mitt andra prov den här terminen. Kanske det sista. Jag måste erkänna att jag tyckte det var kul. Vi skulle skriva en essä om "det goda livet". Det skulle vara en tänkande text. Just sådant som jag tycker om att skriva om.

Jag utvecklade inlägget "Fönster" på provet. Jag njöt i fulla drag, skrev cirka 600 ord.

Tänk vad glad man blir av att göra sådant som man tycker om att göra. Även om andra kan tycka att man är konstig.

-"Var inte rädd för att göra vad du vill".

Det kan vara svårt att veta vad man vill, men om man gör något som gör en glad, då tycker man oftast om det. Den här veckan har varit annorlunda, hälften av internatet har varit borta. Jag saknar dem som är borta, det gör jag, men man utvecklas också själv att umgås med andra människor och kan lära sig le åt nya saker. Fast jag vill att de andra kommer tillbaka. Jag blir glad när det är många människor runt omkring mig.

Jag tycker om att vara social.

End of ze world

Detta är inte seriöst.

http://www.youtube.com/watch?v=nZMwKPmsbWE


Jag tror att jag är kär i hans röst.

"Australia is like W-T-F mate!"

"...to go hang with hawaii, alaska can come too."

OH YEAH, i like! XD

..den här är också kul. :)

http://www.youtube.com/watch?v=oWIAXC-QL9o&NR=1

specielt ooo ooo ooo oo biten :)

GLÄDJE ÄR BRA FÖR ATT LEVA

Jag bara undrar

Frågor är helt underbara? Visserligen kan frågor vara otroligt hemska, men utan frågor hade livit varit så jobbigt och ointressant? Tänk vad svårt det skulle vara att lära känna en person om man inte kan ställa frågor?

En fråga kan vända upp och ner på allting?
En fråga kan rätta till allting?

Livets frågor?
Hur mår du?
Får jag chans på dig?
Vad har du gjort idag?
Vill du gifta dig med mig?
Vad lever du för?
Varför ler du?
Kan du hjälpa mig?
Varför är du ledsen?
Kan du köra bil?
Vill du gå på upptäcksfärd?
Tycker du om svart?
Hur tänker du?
Vem gillar du?
Vill du leka?
Tycker du om pannkakor?
Kan du förlåta mig?
Jag gillar frågor, gör du?

Hårdhandskar

Om man säger till flera gånger.
Men de lyssnar inte.

Det leder till att man måste ta i med hårdhanskarna. Även om man inte vill. Det leder till otrevligheter som helst ska undvikas. Men det är sånt som måste göras. Det leder till inte bara fysisk trötthet men också psykisk.

Efter en lång arbetsdag så är det otroligt skönt att kura ihop sig med datorn några minuter, för att sedan släcka lampan och sova. Sömnen är underbar. Det är ett avbrott, som gör en skillnad. Även om man inte blev trött och inte behövde sova så skulle det vara bra med sömn. För att göra en skillnad på tid och för att få något annat än bara energi och go go go hela tiden.

Jag uppskattar min säng. Jag uppskattar ett avbrott.

Speciellt ikväll.


Din bil

Fantisera. Du sitter i en bil. Du kan inte komma därifrån, det finns några andra personer där med dig i bilen.

Bilen är ditt liv. Det som susar förbi är omgivningen. Också människor finns där utanför, du kan prata med dem genom fönstret. Men på några sekunder har bilen passerat dem. Vädret förändras, det regnar, solen skiner, snön faller. Människor är glada, några ledsna. Du kan andas på rutan och rita på imman. Men det försvinner snabbt.

Människorna i bilen är de som står närmast dig i livet. Det kan vara vänner eller familj, någon som betyder mycket för dig. De kommer alltid att finnas där för dig, de sitter kvar i bilen.

Du kan välja vad du vill fokusera på. Du kan välja om du lutar huvudet mot rutan och ser på allt som susar förbi där utanför, eller så kan du fokusera på insidan, spendera tid med de människorna som sitter i samma bil som du. Vad du än gör så kan du inte undvika personerna i bilen, de finns där, men det blir klart trevligare bilresa om du kan ha kul med dem. Du kan blicka ut genom fönstret någon gång även om du skrattar med resenärerna, ibland sover de. Ibland känner du dig ensam.

Vilka sitter egentligen i bilen med dig? Vem har alltid funnits där, vem försvinner inte? Ta tid att fundera på vem som sitter i din bil. Sedan kan det vara värt att bestämma dig för vad du vill satsa tid på. På dom som är nära, eller de som är utanför bilen, det som är utanför bilen.

Inse verkligheten, förändra den till det bättre. Ha ett mål som du vill sträva mot.

Du kör, men det som avgör om resan är långtråkig eller underbar har att göra med hur du beter dig och känner för dem andra i bilen.


Pusselbitar


Livet består av olika delar.




Det är viktigt att se och lära sig olika delar i livet. Hur man ska handskas med problem. Hur man löser problem på bästa sätt. Man måste ta itu med sitt tänkande och lära sig tänka på ett bra sätt.

Jag själv vill ta itu med mina problem. Att inse och göra något för att förbättra sitt liv är viktigt.

Jag är inte riktigt nöjd med något.
Jag vill göra något åt det.
Jag kommer på ett sätt att göra något åt det.
Jag gör något åt det.

Känslan att vilja göra något åt saker och inte göra det, tycker jag, är en hemsk känsla. Därför så gör jag helt enkelt något åt saker. Men det är inte alltid enkelt. Ibland går följden om flera gånger, man stöter på problem, lösningen är inte alltid enkel att hitta.

Men jag ger inte upp, jag fortsätter att kämpa på, och sträva mot en problemlösning.

Ge inte upp.

Om du inte klarar det själv, så be om hjälp. Men ge aldrig upp.


Flickan blev STOR

Nu har jag bluvit stor.

Jag får gifta mig. Jag får rösta. Jag får gå ut. Jag får betala mer. Jag får köra bil. Jag får skriva på papper. Jag får bestämma själv. Jag får bidrag. Jag får räkningar. Jag får köra bil för två år sen i USA. Jag är inte minderårig. Jag tar mina egna straff. Jag tar ansvar.



Egentligen är det ingen skillnad på mig. Det är skillnad på att andra ska behandla mig annorlunda. För att jag är vuxen. Mina möjligheter ändras lite, men jag är fortfarande samma person. Som ändrar sig lite, ändras av varje liten händelse som händer mig i mitt liv.

Så som det är för alla.

Men jag är glad. För jag fyller år. För det är roligt.

Sista som liten flicka

Jag är liten.

Imorgon bliva jag stor. Då får jag göra flera saker i samhället som inte är tillåtet när man är liten. Då anser folk att jag är mogen att göra mina egna beslut, och ja, jag hoppas att jag lever upp till förväntningarna. Jag är glad. Det finns nog fördelar med både och, men jag tycker inte det är hemskt att växa upp.



Jag har passat på att vara barnslig ikväll. Jag har kastat vatten på folk. Sedan höll jag upp ett glas med kiss och kastade det sedan på Simon och Linus.

Men de genomskådade mig. Simon sa:
-"Jag fick i munnen och det var sött, så jag tyckte inte det smakade kiss".

Det var saft.

Sedan har jag blivit buren till diskhon och där har de sprutat vatten på mig.

Det var blött.

Och det var det sista sagt från denna lilla flickan.

Sprickor i asfalten



Jag står och fryser. Jag väntar på bussen. Jag väntar inte på livet, jag lever det nu. Jag njuter så mycket jag kan, jag skrattar åt skräpet på marken. Jag ler åt de andra på bussen. Alla är olika, alla tänker sina egna tankar.

Men alla är vi här, i samma värld. Alla har vi det gemensamt. Vi kan alla hitta på något tillsammans.

Personen som sitter bredvid mig pratar i sin telefon. Vi säger inget till varandra. Vågar knappt titta på varann. Men vem vet, senare någon gång i livet, kanske korsas våra stigar så att vi lär känna varandra. Kanske kommer vi vara bra vänner en längre tid. Eller, så kanske jag aldrig träffar personen igen. Livet har oändliga möjligheter, men man kan bara göra det bästa av det man är i just nu. Det vi gör nu påverkar det vi gör sen. Så gör något åt det nu. Annars händer det inget sen.

Livet spricker ibland. Förr eller senare. Men man kan laga sprickorna. Fokusera inte på dem, fokusera istället på de hela partierna. Då blir livet mycket bättre. Le, prata, eller var sur och trist. Varje person bestämmer själv. Här och nu.

En buss, flera bussar

Jag ska åka tillbaka. Jag planerar att gå fem över halv så hinner jag nog bra till bussen.

Jag drar på mig jackan, och tar på mig skorna.
-"Hejdå".
-"Hejdå".
Jag springer för att vara säker på att hinna till busshållplatsen i god tid. Mina ben tar sig klumpigt fram på ett eller annat sätt och med anddan i halsen så ser jag bussen i korsningen framför mig, köra mot busstoppet. Jag tror att den ser mig och ska stanna, så jag fortsätter springa. Men inte, den kör ifrån mig. Jag står där och stirrar stint framåt mitt i gatan.
-"Jaha, då får jag gå tillbaka".

Jag stannar kvar och är med Nathalie, kollar lite när Simon meckar med bilen. Nästa buss går tjugo över, så jag har lite tid. Kvart över ger jag mig iväg för att vara där i god tid.
-"Nu ska jag minsann inte missa bussen igen!"

Jag ser bortåt vägen för att titta om bussen kommer, så jag ska hinna springa fram ifall den är tidig. Men det behövs inte. Så står jag sedan där i mörkret och väntar, kyligt är det också. Bussen kommer om fem minuter, så jag orkar ändå inte ta fram mössan som är i väskan. Jag hoppar lite upp och ner, passar på att träna min spänst lite, så man kan få bättre resultat på gympan. Lite halvengagerat, men det är en någorlunda bra idé för att hålla värmen dessutom. Till slut ser jag bussen komma. Den kör ganska snabbt i kurvan, jag sträcker ut armen och vinkar febrilt, jag vill vara säker på att busschauffören ser mig. Föraren vinkar och ler mot mig och fortsätter i all sin hastighet framåt.
-"Men..!!.. förstår du inte att jag ville med bussen..?

Det måste väl vara en dum busschaufför eller något. Längre fram på vägen blinkar den, vilket måste betyda att den har insett att jag skulle med bussen och ska stanna. Istället svänger den av mot bussgaraget.
-"Hoppas banne mig inte att det var den där bussen jag skulle med, för jag orkar inte vänta på nästa!"

Så står jag där, klockan tickar. Bussen borde ha kommit nu. Jag är trött, det är kallt, och jag är trött på att vänta. Jag tror mig se bussen men det visar sig vara en lastbil. Jag väntar lite till, och undrar om det är dags att ge upp och gå tillbaka. Så till slut ser jag att det kommer en buss. Det kör åt rätt håll. Den svänger i kurvan, lite för fort. Jag vet inte om jag ska vinka eller om jag bara ska ge upp redan nu. Den kör förbi mig. Men den stannar några meter bort för att låta mig gå på. Jag stiger på och värmen i bussen värmer mina kalla fingrar som fumlar fram remsan.
-"Åh vad härligt att få sätta sig på bussätet och njuta att få åka och faktiskt sitta på en buss, till slut."


Tankesätt

Jag vill ta steget ut, jag vill riskera. Jag vill vara rädd, men ge det en chans. Jag vill inte ha samma gamla vanliga, jag vill ha utmaning, nya erfarenheter och lära mig saker. Jag vill utvecklas. Men det ska inte handla om det som jag vill. För det behöver inte alltid vara jag som ska vara i centrum. Jag vill omfokusera, inte bara fokusera på mig själv. Jag vill fokusera på det som är viktigt.

Alla bör ställa sig frågor. Vad är viktigt i mitt liv? Vad leder det till?

För att vara smart behöver man göra smarta val, kunna lita på andra och inte alltid gå på impulser.

Vad tycker du är viktigt? Varför? Tänk på det. Men kör inte in dig. Ta en promenad. Lev. Njut. Prata, ge bort din tid till dem som betyder något för dig. Eller som du vill ska betyda något. Skratta, gråt, le, jag kan inte se dig i mörkret. Men du är bra, jag tycker om dig.

Gud

Det är det här som är det verkliga: Att få kraft från Gud. Det är det är det väsentliga, det enda som spelar någon roll.

Man kan ta omvägar, men i slutet, är det det det kommer till.

Gör ett val. Bestäm dig.

Ge Gud sista ordet.


RSS 2.0