Din bil

Fantisera. Du sitter i en bil. Du kan inte komma därifrån, det finns några andra personer där med dig i bilen.

Bilen är ditt liv. Det som susar förbi är omgivningen. Också människor finns där utanför, du kan prata med dem genom fönstret. Men på några sekunder har bilen passerat dem. Vädret förändras, det regnar, solen skiner, snön faller. Människor är glada, några ledsna. Du kan andas på rutan och rita på imman. Men det försvinner snabbt.

Människorna i bilen är de som står närmast dig i livet. Det kan vara vänner eller familj, någon som betyder mycket för dig. De kommer alltid att finnas där för dig, de sitter kvar i bilen.

Du kan välja vad du vill fokusera på. Du kan välja om du lutar huvudet mot rutan och ser på allt som susar förbi där utanför, eller så kan du fokusera på insidan, spendera tid med de människorna som sitter i samma bil som du. Vad du än gör så kan du inte undvika personerna i bilen, de finns där, men det blir klart trevligare bilresa om du kan ha kul med dem. Du kan blicka ut genom fönstret någon gång även om du skrattar med resenärerna, ibland sover de. Ibland känner du dig ensam.

Vilka sitter egentligen i bilen med dig? Vem har alltid funnits där, vem försvinner inte? Ta tid att fundera på vem som sitter i din bil. Sedan kan det vara värt att bestämma dig för vad du vill satsa tid på. På dom som är nära, eller de som är utanför bilen, det som är utanför bilen.

Inse verkligheten, förändra den till det bättre. Ha ett mål som du vill sträva mot.

Du kör, men det som avgör om resan är långtråkig eller underbar har att göra med hur du beter dig och känner för dem andra i bilen.


Kommentarer
Postat av: Linnéa

ännu mer sant som det var sagt! så himla rätt.

2009-11-08 @ 22:55:20
URL: http://linneakanske.webblogg.se/
Postat av: Sandra

Oj vilket bra inlägg! Tänkvärt.

Det är sällan man hittar sådana i denna bloggvärld.

2009-11-13 @ 02:55:09
URL: http://sandorama.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0