Usa på riktigt

Här sitter jag i USA:t med en sovande bror bredvid mig och fem bromsbett varav tre i nacken som kliar irriterat mycket.
.
Igår var en underbar dag, solen sken och det var varmt. Uppe i norra Minnesota så hajkade vi ut i skogen upp och ner i raviner och såg massa fina saker. Sedan gick vi nerför en älv, som kanske låter jättetråkigt men det är både spännande och roligt. Vattennivån var något hög så vi var inte säkra på att vi skulle kunna ta oss ner.
.
För att gå ner längs vattnet så måste man flera gånger korsa vattendragen. Älven rinner i en hög ravin och när vattnet svänger så måste vi alltid gå på innerkanten. Det är inte alls lätt eller säkert att korsa forsande vatten, men vi hittade alltid lugnaste ställena, tog oss två och två genom det forsande vattnet. En bakom som håller personen framför så att denna är stadig. Den framför får allt strömmande vatten på sig och det är faktiskt ganska svårt att flytta på benen utan att bli ivägsvischad med vattnet, men känner sig något tryggare med en person som håller i en bakom sig.
.
Vi hittade också några djupare ställen där det inte var så stark ström och man kunde bada. Lite kallt var det, men vi var så varma efter att ha hajkat runt så det var alldeles underbart att få simmar runt i vattnet. Alldeles underbart.

Fantastiskt!

.
.
Fröken fräken flådde falukorv före fru Falgren först framstod furstelikt.
-Fröken fräken! Fru Fors far förrädiskt fram, fröknarna förlorar fred! Flera fagra fröknar flyr funderande från Falköping! Fröken fräken, far från Flen!
.
Falukorven föll från furubänken.
.-Fagra fantaster! Förlorar fröknarna freden för Falköping? Fru Fors felar! Flygplanet får flygas från farstun!
.
Flygplanet fanns fram, fega fru Falgren funderade först. Före Fröken fräken flugit frambar Falgren fotot från farmor.
-Flyg fröken fräken! Flyg fram farmors fred!
.
Fröken fräken flög från Flen för fredens fana.  Framöver fanns Falköpings fina figur. Fort framstod fröken Fräkens farhåga. Fru Fors for fallskärm framför flygplanet. Fru Fors fallskärm fes fram. Fröken fräken flyglandande framför Fru fors.
.
Fru fors flin flagnade från fejset.
- Fru fors! Farmors fredsarbete fungerar fortfarande! Fly från fröknarnas farstur!
.
Fru fors förklarade försiktigt förlåt för fröken Fräken. Fru Fors föll framstupa.
.
Fröken fräken fanade fredens flagga för fröknarna.
.
Fantastiskt!

Du kan va'

Nakenbad, skratt, glädje. Sommar.
.
.
Bild: Linda Redigering: Linnéa

På resande fot

Foto: Linnéa Redigering: Jag
.
.
Nu är hon ute på resande fot igen. Den där drumdristiga flickan. Landskapet som susar förbi och människorna hon ser men aldrig kommer att träffa. Känslan av att åka, att inte vara stilla fyller henne med adrenalin.
.
Denna gång bär det av till den stora kontinenten amerika. Några veckor hos släkt och familj sisådär. En plats där hon varit många gånger. Men i den vuxna världen sker ändå nya saker.
.
Dagen efter hon kommer fram ska hon paddla på en fors med några kusiner. Hur det kommer gå till vet hon inte riktigt, men det är bestämt att.
.
Flickan är på nya äventyr, hennes resande fot verkar aldrig vilja stanna hemma. Nu bär det iväg.

Tamagotchi

UPPDATERING: This is my secret...
.
Det var en gång en flicka som skulle resa till USA. Hon ska resa imorgon.
.
Om ni drar er tillbaka till den gångna tiden, länge länge sedan när internet inte fanns. Jo, det var nog några tidsåldrar sedan men det fanns en sådan tid.
.
Den tiden finns också nu i mina tre framförvarande veckor. Hos min kära mormor ska jag vistas i tre veckor utan internet. I landet långt borta, USA, där är inte internet en självklarhet i alla hem, där ska jag leva ett liv. Ett riktigt liv.
.
Men blogga utan internet går ju inte kanske någon påpekar. Oj. Va? En hel sommar utan blogg?
.
Tre veckor är inte en hel sommar, men jag har fixat och trixat lite ändå för er skull. För min skull. Jag kan ju inte lämna bloggen omatad så länge. Så jag har fixat ihop lite inlägg som ska dyka upp då och då när jag är borta.
.
Och vem vet, kanske får jag internet några minuter, någonstans, någon kväll. Men det är ganska ovisst, så ni är säkrade. Kära bloggen, du kommer inte dö.
.
Lite av varje kommer dyka upp. Jag tycker det ska bli kul, fastän jag inte kommer vara direkt här. Men kommentera gärna så jag kan se vad ni tycker om jag väl kommer in någon gång.
.
Åh, jag kommer överleva! Ja!
.
P.S. Jag var på alldeles överdrivet taggat humör för två dagar sen när jag trixade och fixade. Kul kul kul att fixa. :)



Mums, Mys, Magiskt.

Så sitter man här och funderar över livet. Över vem och var och hur och vad och när.
.
Det var en alldeles härlig kväll ikväll. Jag, Linda, Linnéa och Lotta hade tjejkväll. Vi hade knytkalas på Lindas balkong. Regnet öste ner, men vi satt där med ljusen tända och åt bland annat goda dipper och fruktsallad. Jordgubbar och hallon i glasen. Mums. Mys!
.
Vi fyra tjejer här på Nyhyttan. Det var sista kvällen innan vi splittras. Imorn går vi våra skilda vägar och kanske tar det långt tid innan vi alla ses igen.
.
Men livet leker vidare. Ner i dalar och upp på bergstoppar. Vissta kan väl livet vara härligt ibland?
.
Speciellt på sommaren med sommar, sol, regn, bad, känslor och ljusa sena kvällar.
.
Mums. Mys. Magiskt.

Lösningen till alla problem

Om något är svårt eller jobbigt eller bara bajskorvigt så har jag en lösning.
.
BADA. Bada, bada, bada, bada, bada, bada, bada, bada, bada, bada! Det löser alla problem och efteråt så är man en ny människa.
.
Om du är på dåligt humör. BADA! - det blir bättre!
Om någon i din familj är jobbig. BADA! - det blir bättre!
Om någon annan inte gör som du vill. BADA! - det blir bättre!
.
Bada, bada, bada. Det blir bättre. I promise. Guaranteed! Hoppa och studsa och lek i vattnet.
.
Du blir en ny människa! Yay!

Let's speed through eternity

Let's speed through eternity. From beginning to end to anything there is. Life is beyond before and behind. Let's forget to forget and hide all in ourselves. If we keep going we'll see where we get and you'll be beside me before and beside. Let's be and cheer and laugh and smile. I'll go anywhere if you'll just hold my hand.I'll stay where I am and go where you are. That's where we'll be.

honung och mjölk

Om du och jag var vänner så vore vi nog ganska bra sådana.
.
.
.
.
*ÄR

Andas

.
.
Bara för att jag är glad och du också förtjänar att vara det!

Syskonkärlek

Det är nästan lite för kul att vara jobbig mot bror ibland. Till exempel idag. När han har LAN-kompisar på besök och jag inte har något speciellt för mig. Då går jag dit och plockar upp random saker som ligger omkring, skrattar lite för mycket åt mig själv och säger allmänt jobbiga saker.
.
Det är väl lite mer komplicerat än när jag var liten. Jag vet lite mer vad som träffar bror på irritationsfläcken. Men det är ju extra kul också. Som att kommentera på hans självkontroll när jag är jobbig. Bara för att han ska bli irriterad fastän han känner att han inte ska visa det för han har ju självkontroll.
.
Han är kul den där killen. Det är sjukt kul att spela hans hat-låt på piano, springa in, springa ut, springa in, springa ut, säga jobbiga saker och bara vara den där allmänt jobbiga lillasystern som han inte ser så ofta.
.
Och som pricken över i:et så springer jag till mamma nu.
.
Fastän han är 22 och jag är 19.
.
.

Lite mycket roligt

Blubb blubb blubb. Jag har hemligheter på gång. Flera, flera stycken. Mycket, mycket roligt! Muhaha. Ni får veta lite mer om det på torsdag. Kul, kul, kul!
.
Jag är taggad. Är inte du? mjehehehehe. :D

Sommarnattens klara sken

Foto: Kristalina
När ljuset snuddade din kind,
staden badade i solsken,
värmen smekte dina läppar
och ditt hår dansade i brisen.
.
Då älskade jag sommaren,
denna ljuva, ljusa tid.

Den åttonde juni

Det man lovat får man hålla.
Pinsamt, Emil.
.
.
.
.
.
.
Grattis till studenten Linnéa.
Du var och är fin.

-

Mamma väckte mig med orden om att vi inte kommer hem förns efter midnatt ikväll och att jag måste hoppa upp för hon ska bara gå på toa och sedan åker vi.
.
Innan jag hunnit förstå vad som händer så håller jag med henne, för när ska jag annars bada? Dessutom är ju morgondopp det allra bästa som finns.
.
Mamma drog iväg till jobbet och jag fick skjuts nerför backen. Mamma är väl härlig.
.
Vi ska på Linnéas student idag. HON KAN VA SPECIELL. Det är ju trots allt lite hennes dag idag. Som hon delar med många andra men ändå. Grattis Linnéa!!
.
Och OKEJ DÅ, jag kan väl ta lite pinsamma bilder på henne med brorsans kamera så att hon får skämmas här lite sen.

RSS 2.0