20 ÅR

Skall läsas i snabb takt, eftersom den är skriven i snabb takt och är ganska oigenomtänkt. Fast presenten är genomtänkt.
Lova mig en sak. Lova mig att du inte ger ett kort eller en present den kommande veckan.
.
Okej så här ligger det till. Kompis Linda med stort Ö övertalade mig att jag faktiskt vill ha en kamera i födelsedagspresent trots allt.
.
Det är ju så att jag tycker om att fota, kanske inte lika mycket som mina fotogalna vänner L, L och L, men jag tycker ändå om att fota. Speciellt nu detta året till mitt jobb och till min blogg så kan det ju vara bra att ha en kamera. Speciellt eftersom jag sitter och planerar Impact och andra spännande grejer så kan det vara kul att dokumentera sådant som man vill minnas.
.
För att slippa låna en kamera av någon av mina L-kompisar och för att helt enkelt alltid kunna ta med mig en kamera när jag reser från plats till plats (även om jag just nu oftast håller till i Jönköping). Det skulle liksom helt enkelt underlätta.
.
Så, eftersom att jag inte tycker om att be folk om pengar eller presenter så ska jag bara bjuda in alla till en födelsedagsfest (ja jag fyller nästa vecka på lördag den 5:e november men jag ska säga hej hej jag fyller år, förutom på facebook där det redan är ganska uppenbart) så ska jag bara säga att jag behöver den här kameran. Att den underlättar för mig och att jag hemskt gärna vill ha den men inte hemskt gärna lägger ner massa pengar på den själv eftersom jag nu själv lever på studentekonomi.
.
Ja, så om ni vill så får ni gärna skänka en slant till min kamera. Köp mig ingen present, inget godis, du behöver inte ens köpa ett kort till mig. Samla ihop de där pengarna och skänk det till Kristalinas kamera-fonden. Ja, typ så.
.
JAG FYLLER FAKTISKT 20 ÅR. Så lite generös får du gärna vara, en kamera är ju en grej som jag länge velat ha men aldrig riktigt tagit mod till mig att köpa. Så nu satsar jag, och jag hoppas att du satsar. För jag fyller 20 år och det gör man bara en gång i livet.
.
Frågor hänvisas till: [email protected]

PS: Kameran som jag vill ha kostar ca 5500 kr. Jag har inte 5500 vänner och mina vänner är inte rika. Men jag hoppas kunna få ihop pengarna. :)

PS2: Det känns lite halvkonstigt och man känner sig som en liten unge som önskar sig värsta megapresenten, men såhär ligger det till, jag passar på att vara liten och kunna fråga om vad jag vill ha nu när jag fortfarande är tonåring.

Hemma bäst

Det kändes som att jag inte ville åka därifrån. Som om jag borde vilja därifrån, men att det inte var så. Det som jag skulle göra på den här platsen var ju faktiskt också spännande. Hit som jag skulle fanns det ju gamla vänner och minnen som liksom satt i väggarna. Det hände något spännande, och jag ville hit. Men jag ville inte därifrån.
.
En egendomlig känsla. Hemma hade varit olika platser en stund. Men det där är hemma nu och det känns lite jobbigt att åka därifrån. Men det är ändå en bra känsla. För jag ska tillbaka. Innan dess ska jag träffa vänner och familj och njuta av det. Spendera lite tid med de som inte annars finns i min närhet.
.
Det är bra. Bra att vara hemma, fastän jag inte just nu är där.

Vänner

.
.
Ord.

Höstvandring

.
.
Jag var på vandring i två och en halv timme idag. Trädens löv gulare för varje minut som gick. Stigen ringlande och lång. Den iskalla höstpölen sipprade in genom skorna, men det gjorde inget. Solen sken och hela skogen var som en guldklimp.
.
Denna glada höstdag. Om än regnet faller de flesta dagar, så sken solen idag. Hela underbara dagen.

Tentaplugg, down, down.

Med facit i hand och en tenta från förra året så fick jag 45% rätt. Imorgon har jag tenta. Det krävs 60% för godkänt. Det känns lite jobbigt faktiskt. Har suttit 6 timmar redan med detta idag, koncentrationen har försvunnit och det känns lite smått hopplöst.
.
Har ingen vidare lust heller att ha omtenta i januari. Om man fick välja mellan att faktiskt få ett jullov mellan 16 december och mitten på januari så skulle jag ju gärna ta det. Så man slapp tentaplugga på julen. Så man får något lov under detta året.
.
Så, nu kan ju alla få tycka synd om mig lite. Och verkligen verkligen be för mig imorn mellan 8 och 13. För det känns ganska så väldigt omöjligt för mig, men kanske lite mindre omöjligt om man har hjälp från the big guy.
.
Äsch, jag kanske skulle dra ner till skolan och försöka få lite hjälp av grabbarna Anders och Henric. För plugget hemma fungerar inte just nu.

Sms utkast 2011-10-17

"Där mina hemligheter är som djupast.
Där mina känslor får uttryck i ord utan gränser.
Sms utkast. Där känslorna och tankarna får uttryck.
Utan gränser."
.
När jag tänker eller kommer på en tanke och känner att den inte borde glömmas, så skriver jag ibland ner den i sms utkast. Det kan vara en känsla när den är i starkaste månet eller en händelse som jag inte vill glömma. Det kan vara ord som sätter bara sätter sig samman och låter fina ihop, eller något helt annat. Sms utkast kan vara mer personlig än min dagbok. Där mina känslor får ord. Utan gränser.
.
Allt publiceras absolut inte här. Men något kanske ibland som jag känner är publicerbart.
.
Så. Enjoy!

Små bitar

.
Livet är fullt av små små bitar.  Varje bit är unik, helheten är vacker.

Godnattglädjen

En kylig dag full av plugg, städ och plugg. Och glädje. Solen sken idag, det var liksom inte möjligt att vara något annat än glad. Genom kylan sken solen ner på höstjackor och blossande kinder.
.
Nu är det kväller. Sängen väntar och mörkret ligger över staden. Imorn hoppas jag på mer sol. Jag hoppas på en bra lektion, ännu mer tentaplugg, en promenad, mera plugg och till sist fredagsmys med vännerna.
.
Det må vara en späckad vecka, men den här dagen var bra. Det ska jag minnas. Om plugget blir tungt imorn så ska jag komma ihåg att det finns mer sol på andra sidan, mer glädje att hämta ut i automaten.
.
God natt världen, god natt vänner, god natt bara för att.

Oh, happy day.

Today, is a happy day.
.
.
Today, she is a happy girl.

Mysfrukost i morgonljuset

Jag har fått äran att vara med på ett Smartsonprojekt. Jag har fått prova fyra produkter: ARLA Lättmjölk, KESO, Yoggi Fri och Rynkeby apelsinjuice med twist av passion.
.
.
Det blev en mysig, god frukost. Man måste få ta det lite lugnt och lyxa till det lite för sig själv som student ibland. Mys i morgonljuset. Det var det idag. Yoghurt med musli och svarta vinbär. Knäckemacka med Keso, oboy och juice. Jag är helt okej med det. Jag kan gärna ta fler såna här frukostar. I lugnet, innan dagen riktigt kommit igång.

Jag vill läsa något bättre

Jag vill läsa något mer intressant. Något med mening.
.
När man söker en text som beskriver verkligheten. När man vill läsa något riktigt, låta det passera in genom ögonen och tolkas av hjärnans elsignaler. Om man vill läsa, inte plugga. Om man vill läsa, inte jobba. Om man vill ta det lugnt, läsa något trevligt, inte bara se på film, inte bara läsa det som hänt på någon viss social sajt. Var tar man då vägen?
.
Dagens Nyheter fyller inte mina behov. Modebloggarna är rätt upp och ner tråkiga tycker jag. På facebook kan jag kontakta mina vänner, men det är inte vettigt eller egentligen alls intressant för min egen del det som står där. Vad vill jag egentligen läsa? Någonting som berättar om kultur, tro, djupa saker. Skrivet av någon som vet vad den pratar om, inte bara propaganda. Jag vill inte bara läsa marknadsföring och om hur bra en viss produkt är.
.
Jag vill läsa om livet, din livsberättelse, dina erfarenheter, det som du har lärt dig.
.
Om jag nu skulle skriva min drömtext, skriva min erfarenhet och vad jag har lärt mig så skulle jag skriva det för det är något sådant som jag skulle vilja läsa.
.
Men var är din berättelse?

Someone

.
This may be a work of art, but this is not a masterpiece. Sometimes someone has to show us the way.

RSS 2.0