Språkets utveckling

Om jag var du och du var jag, så skulle nog detta inlägg vara mycket finare och trevligare än vad det är.

Så kan det ju gå ibland när med föds med vissa fördelar och när en del människor utvecklar sina talanger och en del andra inte gör det. Men hur går det då för mig som inte är du utan som bara är jag?

Jag får väl lära mig att jag också är bra på ting (men att du kanske är lite bättre) men jag kan åtminstone säga att jag kanske har varit ett något så när intryck på dig, eller åtminstone stöttat dig. Eller åtminstone sett på när du utvecklats, och sen så kan jag glädja mig åt din glädje och förhoppningsvis fortfarande stå vid din sida.

Du är bra och det är inget mer med det. Förutom att det där ordet bra behöver utvecklats, betydligt, precis som du har gjort. Det du gjorde i början var bra. Liksom så, men jag förstår inte, språket verkar ha stått stilla?

Hä ä bra

Hä ska ut å röje i skoga! Rikti fin mä sol å grönt nu vettu! Ujejuj!
Dä ä gött.

Sverige är bra

Ingen kan väl undvika att njuta av det fina vädret som har varit nu i dagarna. Alldeles underbart, varmt och härligt. Jag hjälper mamma i trädgården, mina händer är fulla av blåsor efter att ha jobbat så mycket.
Brödbaket är också i full gång, idag blir det 6 havrelimpor och 6 surdegsbröd. Härligt härligt! :)
Två vänner har åkt iväg till England, men jag har det bra i Sverige också ska ni veta! Alldeles bra, supernice faktiskt.

Vilken härlig dag

Det blev idag, den dagen då jag kom på bättre tankar. Då humöret svängde upp igen. Jag gick 12 km med mamma, badade i sjön och snackade resten av kvällen med LS. Vilken härlig dag.
- you can say that again.

På väg upp

Älskling jag är hemma nu. Hemma nu.

Onödigt tjafs

Jag saknar oss. Det som vi var, det som vi hade.

Vi satt ute ikväll och småpratade. Lät vårkvällen lägga sina kalla händer på oss. Jag drog filten lite närmare kroppen. Vi såg när stjärnorna började titta fram. Jag såg åt mitt eget håll.
Jag är ledsen. Men det är ju bara mig själv jag har att skylla på. Jag försöker leva upp till allt och allas krav. Men det går inte. Jag vill vara bra, jag försöker att bara vara bra. Jag har tappat bort mig själv och lever på allas förväntningar. Ger dem leendet de söker och går vidare.
Jag vill vara en glad person. Men så är inte fallet just nu. Just nu är jag depp. Och det vill jag inte tillåta mig själv att vara. Var ska jag ta vägen?
Men. Det blir bättre en dag. Kanske imorn, kanske om ett lite längre tag. Det är bara att ta tag.

Bara för att molnen är fina idag

Solen lyser genom molnen som är utbredda över horisonten. De har lite höjd på sig också, som om de sakta sträcker sig högre och högre upp. Himlen är blå med skimrande solsken, däri hoppar också lite vitt och lite grått omkring.
Där ligger jag i det långa torra gräset, ännu har det nya inte växt upp. Jag skrattar åt hon som ligger där bredvid. Tillsammans blickar vi upp mot himlen. Den sträcker sig bredare än vi kan se. Breder ut sig ovanpå oss. Vi är omgivna av denna blåa himmel.
Jag och hon bredvid.

Vårsol

Jag tycker det är bra att solen har återvänt. Punkt.

Därför är det en bra dag

Den här morgonen är bra tycker jag. Det första jag gjorde imorse var att öppna fönstret och andas den friska luften. Därför är det en bra dag. Det andra jag gjorde imorse var att läsa imorse. Därför är det en bra dag.
Till lunch idag ska jag, Linda och Lotta upp på Erikaberget, men Lotta vet inte om det än. Därför är det en bra dag. Vi ska grilla pinnbröd, marshmallows och korv. Därför är det en bra dag.
Det är en bra dag för att det är bestämt. Därför är det en bra dag. Jag tänker inte vara sur och på konstigt humör idag. Därför är det en bra dag. Idag ska jag vara på bra humör och ha roligt. Därför är det en bra dag.
Ha en bra dag! Därför ska DU också ha en bra dag idag.

Du är bra

Du är bra-dagen. Alla borde vi ge mera komplimanger till varandra! Bli lite bättre på det! Jag älskar att ge komplimanger. Men det händer för sällan. Att se ditt leende och känna din glädje ända bort till mig.

Att se hur snygg du är och vad dina kläder också är så fina. Men mest av allt gillar jag ditt leende, dina ögon som glittrar och de där små rynkorna du får på näsan.

Känn den härliga vårluften i näsan och hur den biter i kinderna. Ännu lite till, sen är värmen här.

Du är så duktig, och så bra. Du behöver få någonting gjort, och du gör det! Du jobbar på. Du  går framåt! Jag tycker om att bara vara vid din sida, även om du är upptagen. Att se din koncentrerade blick och hur du försöker förstå ditt problem. Med lite arbete, så går det så småningom!

Grattis, du är min vän. Jag tycker om dig, precis som du är. Alla har vi våra fel och brister, men varför ska vi fokusera på dem? Tänk på något bra som du har gjort idag! För det har du och du är bra. Fett bra.

Det är för att du är du som jag tycker om dig. Det där härliga leendet med rynkan på näsan är bara det lilla extra. Det som gör mig lite extra glad. Så lev idag och va bra! För du är bra, duktig och helt enkelt bäst på det du gör. Ingen annan gör det så bra som du.

Ha en bra dag!

Högskolevalet

Två dagar kvar till sista ansökningsdag till högskolan. Vad har du valt?

Jag har nog bestämt mig tio gånger senaste året för vad jag ska bli och vad jag ska göra i framtiden. Det finns ett helt universum av kurser och program att välja på. Vad ska jag välja? Vad passar mig? Var ska jag plugga? Eller ska jag göra något helt annat? Ska jag resa? Ska jag bo med en kompis? Ska jag bo själv?

Frågorna snurrar i skallen. Efter ett år så tror jag mig ha bestämt mig för en utbildning. Igen. Men alla detaljer är fortfarande frågetecken. Ska jag försöka ha ett heltidsjobb samtidigt? Går det att plugga och arbeta? Kommer jag hinna vara social? Kommer jag hinna slappna av?

Jag ska bli civilekonom och jag har redan börjat förändra mig för att bli det. Psykiskt så förbereder jag mig att bli en ekonom. Kanske verkar det konstigt, men i mitt huvud så har ekonomer stil, de är smarta och har huvudet på sin plats.

Normalt är jag ett enda virrvarr av färger. Av ränder och grönt och rosa och rött och orange och alla möjliga färger. Det tänker jag fortsätta med. MEN jag tänker också bli ekonom. Jag tänker ha stil. Vara snygg i lite mindre färger och lite mindre ränder. Alltså, inte hela tiden. Men sådär när man har lust att vara ekonom. Sen finns det ju en fritid också, då kan jag klä mig hur galet som helst.

Trevligt faktiskt. Ganska trevligt.

 

 

 

Foto:Linnéa


Finland

Lite i sista minuten nu så ger jag mig av till Finland. JAG SKA ÅKA TILL FINLAND.
Jag bestämde mig igår kväll. Nu bär det av till O & E :)

RSS 2.0