vårjubel-

Om den här bloggen inte uppdateras tillräckligt ofta, eller om du helt enkelt vill ha något mer att läsa/titta på så gå gärna in på jubla-bloggen. Där skriver jag mer om tro och tankar samt om det som händer i Jönköpings Adventkyrka, eftersom jag jobbar halvtid där. Jag lite mer på djupet, om ni är intresserade.
.
Kommentarer är också uppskattade, att få höra och se vad ni tycker, tips och idéer, eller bara någon tanke.
.
Äsch, det är ju vår vetja! Ut i solen med er!
.
Jag såg snödroppar idag, det vill säga blommor, knoppar i alla fall.
Tihi,tidi.

Vad du göra betyda mycket

Nu har min vän Linda varit och hälsat på mig i lite drygt två veckor och imorgon ska hon åka. Det har verkligen varit alldeles jättetrevligt att ha henne här, även om vi inte alltid gjort så mycket, men vi har också gjort mycket.
.
Inte mycket, det vill säga, sitta i soffan och lulla, hon kollar youtube-klipp, jag hittar på något annat med min dator. Spela fruit-ninja alldeles för mycket, slå varandras rekord och bara fortsätta. Hitta expansions och sitta med det. Plugga, gå till skolan tillsammans, bara vara i varandras närhet.
.
Lite mer, nästan mycket. Gå på långa promenader i solskenet längs med vattnet, cykla till Erikshjälpen och ta bilder på spången. Gå på guidad rundtur på spira kulturhus, lära oss att det är skillnad på kanadensisk och amerikansk lönn. (den ena kommer från Kanada och den andra från USA, grym skillnad!). Laga mat tillsammans och vilja göra på olika sätt. Åka en sväng till Örebro på tonårsträff lite spontant, mycket trevligt!
.
.
Linda, tack för att du har varit här. Det har varit alldeles underbart, snön har smält och kommit tillbaka och smält igen. Våren börjar smyga sig på och du är så välkommen så tillbaka närhelst du vill. Micket bra, micket bra. Kom igeeeen, flytta hit, hallå?

Kökschef

.
I helgen blir det mat. Mat, mat, mat, mat, mat, mat och mat. Jag ska laga mat till ett evenemang i helgen. Mycket mat. Laga mat med flera. Två superstora kundvagnar fulla från Coop. Mycket mat.
.
Busy, busy, busy.

Tycka och tro

När det inte längre handlar om att tycka det ena eller det andra, utan när det handlar om vad man lärt sig och vad man tror är rätt, det är då det blir intressant.
.
Det mesta som du går runt och funderar på, när du talar eller diskuterar, tycker du det du säger eller tror du på det som du säger? Det är en viktig skillnad, och ibland så tycker vi bara när vi egentligen tror att vi tror. Det finns några paradoxer, och det är rätt intressant.
.
För mig är det viktigt att kunna ifrågasätta och få svar, att kunna fråga och lära mig mer om det som jag tror eller inte tror på. Jag gillar det, jag gillar att lära mig mer, jag gillar att få svar och jag gillar att ställa fler frågor.
.
Idag så kom det några tjejer från en gymnasieskola till vår kyrka för att fråga vad vi tror på, för de ska ha en redovisning om adventistkyrkan. Jag och två till fanns där för att förklara vår tro och svara på frågor. Det var riktigt intressant och lärorikt också för mig att sammanfatta hela min tro på två timmar. Riktigt lärorikt och intressant, få fler svar på frågor som man kanske tänkte att man redan hade svar på, och att bara liksom sammanfatta det hela också för sig själv, bli ifrågasatt och svara. Sånt gillar jag.
.
Det var ju också kul att de också var intresserade av det de frågade om, de ville veta vad vi trodde på och hur vi hade det. Ja, ett uppmuntrande möte för min del också. :)

Gatukonst Jönköping del 1

Jag tycker ju om färg. Så är det, och då kan jag också uppskatta att grå betong i stan färgsätts istället för att fortsätta vara grå. Visst, all grafitti är inte fin, men jag tycker att många uppskattar den för lite. Därför har jag tagit lite bilder och planerar att ta fler. Här är lite av den grafitti som finns i Jönköping. Det finns en tunnel i Jönköping där det är tillåtet att måla, men det finns mycket mer konst över hela stan. Här är en liten del av det som jag hittat än så länge.
.
.
.
.
Det finns också fler sätt att visa sin konst på stan, och jag har tänkt att uppmärksamma det lite mer nu på våren. Så vi får väl se lite mer vad som kommer upp, det som kameralinsen hittar, så länge får ni nöja er med första delen. :)

des rêves

.
Je regarde des photos, écoute de la musique et pense de la france.
Jag tittar på bilder, lyssnar på musik och tänker på frankrike.
.
Est-ce que je pourrais venir cette été?
Får jag komma i sommar?
.

RSS 2.0