Bra skådespelare



Vi är ju inget par. Det har jag ju redan förklarat.




Jag tycker Jasmines bröst är ganska heta.




I Japan ska man göra som japaner gör.




Jag tycker Jasmine är ganska het. Igen. Jag kan inte komma över det.




Hjääääälp. Vi blir bortförda av Aliens.


En vecka i Tokyo



Här står man när man ska gå över vägen. Tokyo är en stor stad. Väldigt stor stad.

En dag när Bror skulle vara nördig och bara gå runt i nördiga affärer så hittade jag och Jasmine på annat. Sedan skulle vi alla tre mötas i Shibuya. Största övergångsställe-korsningen i Tokyo. Den är känd för det. Det var mycket människor och svårt att hitta varann. Men till sist hittade vi varann mitt i korsningen. Mitt i människokaoset.




Jag och Jasmine hade kul i en park. Hon var hungrig, som vanligt och jag hade damp. Lite sådär roligt damp så man sprang runt, hoppade runt och skrattade åt allt. Det var riktigt kul. Faktiskt.



I Tokyo var det premiär för vårt couchsurfande. De första vi bodde hos var Key och Daria. De var speciella. Fett roliga och typ de bästa couchsurfarna vi kunde tänka oss. Fett bra helt enkelt. Yeah.




Yokohama, Tokyo


Toaletter i Japan


En enkel grej i Sverige behöver inte vara en enkel grej i Japan. Till exempel den dammsugaren som Bror håller i på bilden. En dammsugare. I Sverige ser alla mer eller mindre likadana ut, men i JAPAN, där kan du köpa en dammsugare som ser ut som en bazooka. Eller åtminstone en dammsugare utöver det vanliga, som ser riktigt cool ut. Bror kanske vill bli hemmafru nu, trots allt.


Att gå på toa i Sverige är en enkel grej. Det är vad det är och inget mer. Men innan du öppnar dörren in till toalettrummet i Japan kan du ha förväntningar. Du kan undra vad som döljer sig där. Det finns tre stora huvudgrupper av toaletter.

* Western style - en vanlig toa

Beskrivning: Som en svensk toa, med sittring, spolknapp och vatten i. En vanlig helt enkelt. Sådan som du troligen är van med.

* Japanese style -den gamla sorterns toa

Beskrivning: En pissoar på golvet ungefär, men man kan mer än pissa i den. Man står på huk, som om en tjej skulle kissa ute, men därunder finns en toa. (Bild nedanför).

* Japanese Technology style -  pimpad toa

Beskrivning: En "vanlig" sitt-toa, men med så mycket mer. Toasitsen är tjockare än vanligt eftersom det finns massa funktioner som man kan använda. Där bredvid finns det knappar som man kan välja. Toasitsen är varm, det vill säga när du sätter dig på den så värmer den skinkorna och det är faktiskt ganska nice. Sen finns det också alternativ att istället för att torka sig så kan man skölja med vatten, det finns flera olika alternativ i sprutstyrka med mera. Det kan också finnas inbyggt "spol-ljud", så att det ska låta från toan och ingen hör om du fiser därinne. (En annan riktigt cool variant av denna har inbyggt handfat i toan).

Instruktioner för en toalett i Tokyo. Stå inte på toastolen, sitt.


Tre filurer



Tre små filurer åkte till Japan. Tre små filurer hade det trevligt. Tre små filurer är Jonathan, Jasmine och jag. Vi gillar stället.

Även om det är många timmar kvar på dygnet i Sverige så är min dag slut. Den var egentligen slut en timme sen men nu ska jag äntligen gå och lägga mig.

Säg inte att jag inte varnat er när ni går in på bloggen imorn. För jag ska skriva ett inlägg om japanska toaletter. Med bilder och text. Bara så ni kan vara mentalt beredda liksom. Men ni behöver ju inte drömma om toastolar i natt bara för det. Men gör det gärna och kommentera vad ni drömt. Det kunde ju också vara spännande att höra vad man kan drömma om en toalett.

Japanska toaletter är i varje fall speciella och därför dedikeras ett inlägg till det. Det kommer imorn.

En dag i Peking, Kina

Innan vi kom till Japan så var vi i Peking en sväng. Ingen av oss hade sovit så mycket på flyget, därmed missat en natts sömn OCH var på fel tidsinställning. Men det var intressant att se Kina. De hade mycket att erbjuda för lite pengar. I förbigående såg jag att de sålde handväskor för ca 2 SEK. Inte helt fel kanske.
Men eftersom vi är backpackers i 3 månader. Så hade det inte varit det smartaste att köpa på sig massa saker det första man gjorde. Men jag gillade Peking. Åtminstone i förbigående. Min första titt på Asien. Den stora resans början.
Jonathan hittade en moped med inbyggda vantar.
Det var några skolklasser som ville ta kort med oss. Vi kände oss som kändisar.
Det var riktigt svårt att hålla balansen efter att inte ha sovit.
Det var en intressant upptäckt.
Jag lär mig att vinka in en taxi. Startavgift 2 kr. Man känner sig rik i Kina.
Jag undrar hur mycket det kostar att få sitt porträtt på den där väggen.

Bloggvecka

Nu börjar det. Här är inlägget för att tala om att det börjar. Men det kommer mycket mera. Denna vecka blir det bloggvecka. Det låter som en sån där grej som alla fjortis-bloggare skulle göra. Jag som intalar mig själv att jag inte är det gör nu ändå en bloggvecka. Där jag publicerar massor med bilder och massor med inlägg från min resa som jag är på. Liksom för att göra upp lite för att jag inte bloggat så mycket när jag varit här.
Så "Let the games begin"!

T-shirt Bror

En tjej och en kille som reser tillsammans ser oftast ut som ett par. Nu säger vi stopp.



Jag och Bror gjorde T-shirtar ikväll. För att en gång för alla ingen längre ska tro att vi är ett par.


Högst upp på Okinawa

På höjden av en ö. Högsta punkten. Jag har aldrig bestigit ett berg på riktigt, aldrig varit på högsta punkten av en plats. Jag hade aldrig varit där. Men på toppen av Okinawa ligger ett övergivet hotell. Där var vi. Där såg vi. Där var jag högst upp, på min brors axlar, räddast av alla.
Jag visste inte att jag var lite höjdrädd. Höjdräddast av alla som var med den gången. Men det var en speciell känsla att se ner över staden och ön, att vara högst upp på toppen. Man ser allt därifrån, men ändå ingenting. Man ser helheten, men man ser inte alla små detaljer, allt som händer i allas liv. Även om man är högst upp, så betyder det inte att man vet allt.
Högst upp så är du längre ifrån, man ser inte mycket alls faktiskt. Mindre än om man varit nere i staden. Det finns  något tänkvärt. Bara för att någon är högst upp, betyder det inte att den vet mest. Kanske är du högst upp, kanske är det någon annan. Men det kan vara vara värt att ta ett steg ifrån, och tänka på var man egentligen är. Hur man kommit dit och var man vill vara. Bara för att lära sig. För att inse verkligheten.

100 Yen

Före resan så tänkte jag på att en klocka skulle vara bra att ha. Jag tittade på några färgglada klockor hos Schwartz och funderade.

När jag åker utomlands så använder jag inte min mobil särskilt mycket. Speciellt inte på denna resa, eftersom att jag är i Japan. Desto längre bort, desto dyrare. Jag är på andra sidan jordklotet. Nej tack till den räkningen. Därmed försvann också klockan som man ständigt hade i fickan innan.

På resande fot så kan det vara bra att ha en klocka. Det kan vara bra för att veta när bussen går eller om man håller på att missa sitt flyg.

Så var det en gång jag och min bror ute på upptäcksfärd. Vi gillar 100-yen shoppar (typ som 10kr-affärer). Där kostar allt 105 yen. Ännu en logisk japansk grej. 100-yen-shoppar där allting kostar 105 yen. I varje fall så hittade vi en 100 yen-PLAZA. Plaza lät ganska flashigt så vi kunde ju inte låta det gå förbi.

Den var större än andra 100yen-shoppar. Det gillade vi. Så gick vi där och strosade. Jag såg plötsligt hur något dök upp i ögonvrån. Någonting rosa, någonting litet. Där var det. Det som jag behövde. för 105 yen. Det som jag ville ha. Där fanns en klocka. En rosa till på köpet! Så hastigt rafsade jag åt mig klockan och gick mot kassan. Den ska bli min! Lycka. Eller något liknande.

Hoppas att den håller mer än en vecka.!


Ledtrad

Kanske ar det inte det smartaste att skriva ett inlagg utan de dar tre sista bokstaverna i svenska alfabetet. Men det ar det enda som gar just nu.

De dar bilderna fran Japan som jag vill lagga upp och visa och inspirera lite mera an med bara ord kommer inte riktigt an. Men om cirka tva veckor (kanske ar det langt tid men det gar fort) sa har jag tankt att ha en galen bloggvecka. Da ska jag blogga massor och med bilder till pa kopet! Sa ursakta alla dessa langa trakiga inlagg utan bilder, men hall ut!

Idag var vi pa ett otroligt coolt stalle. Det stod "Keep out" till och med pa engelska men vi latsades inte om skylten. Jag vet inte vad det var, men japanerna vi var med sa att det var ett gammalt hotell som ingen ville vara kvar i. Det var fortfarande en otroligt stor byggnad, ett "chinatown" kallades det. Men det var bara ett skal av en byggnad, det fanns spar av kakelplattor, handfat och toor, men manga manniskor hade gatt forbi och gjort sonder mycket. Det var sa otroligt coolt och vi bara gick omkring dar bland graffitimalningarna. Sa klattrade vi langst upp pa taket. Det maste ha varit hogsta punkten pa hela on. En overgiven byggnad, lite sorgligt. Jag var hojdradd. Men ojjjj sa coolt!! Superhaftigt var det, inte bara en gammal plats med tusen turister. Det var bara vi dar, och utan japanerna hade vi inte hittat dit. Jag gillade det.

Bästa dagen

Resan började den 20 Januari 2010. Idag den 4 februari var bättre än alla andra dagar hittils.

Innan alarmet tjöt så vaknade jag självmant och gick ut i solskenet på balkongen, satt och läste en stund. När de andra vaknade föreslog de morgondopp. Så vi drog ner till havet, förberedda med skor och snorklar. Vi såg blåa fiskar, avlånga fiskar och sjögurkor. Egentligen inget korallrev men det var kul ändå. Det var nog första gången jag snorklade och jag var ganska rädd i början. Att se under vattnet och andas i vatten, se alla läskiga grejer men ta det lugnt ändå, stanna nära Bror och Jasmine och inte dra för långt ut från stranden.

Men allt gick bra och efteråt kändes det riktigt skönt. Vi gick tillbaka åt frukost, packade och softade lite.

För sedan blev vi skjutsade till Naha, Okinawas största stad. Det är inte en särskilt stor stad. Vi gick direkt till ett Youth Hostel som Bror redan varit på en gång. Här träffade vi några andra amerikaner och en följde med oss ut på promenad i stan. Han visade oss en supermysig marknad och sen åt vi på restaurang. Yakiniku, där man grillar sitt eget kött på en grill som står på bordet. Riktigt gott faktiskt, Bror älskar det där mer än något annat, så det var kul att prova.

Sedan kom vi tillbaka till youth hostel och har mest softat i "vardagsrummet". Där finns massa andra sköna människor att hänga med, se på tv eller spela gitarr. Riktigt härlig stämning och jag ser riktigt fram emot de här två dagarna som vi ska stanna här.


RSS 2.0