Toaletter i Japan


En enkel grej i Sverige behöver inte vara en enkel grej i Japan. Till exempel den dammsugaren som Bror håller i på bilden. En dammsugare. I Sverige ser alla mer eller mindre likadana ut, men i JAPAN, där kan du köpa en dammsugare som ser ut som en bazooka. Eller åtminstone en dammsugare utöver det vanliga, som ser riktigt cool ut. Bror kanske vill bli hemmafru nu, trots allt.


Att gå på toa i Sverige är en enkel grej. Det är vad det är och inget mer. Men innan du öppnar dörren in till toalettrummet i Japan kan du ha förväntningar. Du kan undra vad som döljer sig där. Det finns tre stora huvudgrupper av toaletter.

* Western style - en vanlig toa

Beskrivning: Som en svensk toa, med sittring, spolknapp och vatten i. En vanlig helt enkelt. Sådan som du troligen är van med.

* Japanese style -den gamla sorterns toa

Beskrivning: En pissoar på golvet ungefär, men man kan mer än pissa i den. Man står på huk, som om en tjej skulle kissa ute, men därunder finns en toa. (Bild nedanför).

* Japanese Technology style -  pimpad toa

Beskrivning: En "vanlig" sitt-toa, men med så mycket mer. Toasitsen är tjockare än vanligt eftersom det finns massa funktioner som man kan använda. Där bredvid finns det knappar som man kan välja. Toasitsen är varm, det vill säga när du sätter dig på den så värmer den skinkorna och det är faktiskt ganska nice. Sen finns det också alternativ att istället för att torka sig så kan man skölja med vatten, det finns flera olika alternativ i sprutstyrka med mera. Det kan också finnas inbyggt "spol-ljud", så att det ska låta från toan och ingen hör om du fiser därinne. (En annan riktigt cool variant av denna har inbyggt handfat i toan).

Instruktioner för en toalett i Tokyo. Stå inte på toastolen, sitt.


Kommentarer
Postat av: Linda

Ok, lite weird, haha, jag vill ha hi-tech toa :D haha, men vad är den första grejen.. kossan eller vad det nu ska föreställa, det är väll inte en toa??? :O

2011-02-28 @ 15:19:41
URL: http://burstintodust.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0