Olivia

Sista dagen som Olivia var här i Sverige så åkte vi till Örebro och turistade. Det började vid den stora gröna julebocken och sedan vidare till slottet och Sankt Nikolaikyrkan. Redan vid den gröna granbocken så var det några andra killar som smög sig omkring med en kamera. De nära efter oss, vid bocken, vid slottet och ända till kyrkan. Men i kyrkan tappade vi bort dem. De vågade sig väl inte in där. Efteråt shoppade vi och avslutade till sist med en mys-mys fika. Sen var vi tvungna att säga farväl, jag tog bussen hem och Olivia tog tåget till Stockholm för att åka vidare därifrån. Kul-kul dagar men tråk-tråk att hon var tvungen att åka hem. Men men, vi ses en annan gång, om förhoppningsvis inte alltför länge!

På bondgården

Idag fick jag finbesök från Finland, då svängde vi förbi bondgården där bror jobbar och kossorna råmar.
.

Julaftonsfilosofi

-
Där snön ligger vit, nej, där snön borde ligga vit.
När julafton inte blir riktigt som man tänkt så får man ta det som det kommer och göra det bästa av det. Familj och vänner är inknöcklade i ett hus och under trädet i vardagsrummet är det fullt med paket. De obefintliga barnen springer inte längre fram och river av pappret som om världen snart skulle gå under. Lamporna lyser i alla fönstren, innan för sitter alla människor. Vinder sveper sin kalla hand runtom mina ben som endast skyddas av ett par tunna strumpbyxor.
.
Skulle jag numera skriva en sammanhängande text av bokstäver och ord. Vem som läser den vet att man på den här dagen får tänka på ett och annat. Vad du har tänkt på vet bara du, det jag har tänkt på vet bara jag.
.
Vem vet hur framtiden blir, vem vet vad nästa år skall innehålla? Inte gör jag det, inte gör du det. Men åtminstone så är det så att jag har ett och annat att säga till om i mitt liv. Jag har ju faktiskt påverkan att fylla mitt liv med det som jag vill. Så mina ord får väl lyda så att du ska ge ditt liv en tanke, se vad som varit bra detta år och ägna en till tanke åt vad du faktiskt skulle vilja fylla dina dagar med under det kommande året. Kanske vore det sång, kanske vore det sport, kanske vore det någon person, eller en annan? Foto, texter, plugg och jobb. Men ditt liv är ditt, och mitt liv är mitt.
Bådas är värt varsin tanke, kanske två.
.
Detta är min julaftonsfilosofi, om livet och allt däromkring.
När allt inte går som det ska, så får man leda det till en bättre plats.

I den djupa skogens lugn

Från Jönköpings stad till Bergslagens skogar. Från plugg och jobb till ledig tid med familjen. Från lite snö till mycket snö. Från stadsliv till tystnad. Nu ska jag vara hemma hos mamma ett par veckor.
.
.

Tenta

Nu ska jag åka till skolan och skriva tenta.
.
.
Jag tycker mig kunna det som står i denna boken.
.
Bring it on!

Linnéa 19

.
Tårta på födelsedag. Choklad och mint från Bernard's. Pricken över i:et.
Grattis, kära du.
.

Födelsedagsfrukost

Idag gick jag och Bernita upp klockan sju, drog på oss jackor över våra sömndruckna kroppar och gick till affärn. Där införskaffades frukt och fint till en alldeles speciell dag. Efter stekande och skärande så sjöng ljuset falskt och födelsedagsbarnet väcktes av vår sång. Alla sorters frukt och några amerikanska pannkakor väntade de tunga ögonlocken med trevligt sällskap.
.
.
Kusinkanin, barndomsvän, kombo. Idag fyller du år kära du. Grattis på födelsedagen.

zoom zoom zoom


suckan

När ögonen är suddiga och solen lyser kall. Då drar jag koftan tätare intill mig och önskar.

tvåtusenåttaviharsportlovintedu

Saknar er lite mänskor. Kom hit snart? :)

Vitt på vitt

Det kan hända att den första snön är något av det bästa som finns.
Jag tror nog bestämt att det är det.

Vous me manquez

.
Vous me manquez un petit peu mes petits coeurs. Mais la situation était difficile. Vous êtes trop petits pour comprendre, mais j'éspere que vous allez bien maintenant, que vous avez quelqun qui vous aime.
.
Je veux vous voir grandir, mais je n'ais pas la courage. J'ai au moins un petit espoir de vous voir un jour. Je ne sais pas quand ca serai, mais peut-être un jour. On ne sait jamais.

Tre


This cold day

This wonderful day.

Klockan två

När man vaknar klockan två på natten och ser att det är snö ute, då kan man ju inte bara ligga kvar.
.
.
Klockan två på natten är allting luddigt, men känslan av första snön är oersättlig och man tar sin chans.
.
Åh! Första snön! Yaaaaay! :D

-

Härifrån

Nu blir det inte mer så

.
Kände att det var dags för att göra om här på bloggen. Det är inte så mycket sommar längre och denna headern känns lite använd och gammal. Så nu blev det nytt. Lite mer höst, lite mer vinter. Lite mer Jönköping och det livet som jag har nu.

RSS 2.0