Julaftonsfilosofi

-
Där snön ligger vit, nej, där snön borde ligga vit.
När julafton inte blir riktigt som man tänkt så får man ta det som det kommer och göra det bästa av det. Familj och vänner är inknöcklade i ett hus och under trädet i vardagsrummet är det fullt med paket. De obefintliga barnen springer inte längre fram och river av pappret som om världen snart skulle gå under. Lamporna lyser i alla fönstren, innan för sitter alla människor. Vinder sveper sin kalla hand runtom mina ben som endast skyddas av ett par tunna strumpbyxor.
.
Skulle jag numera skriva en sammanhängande text av bokstäver och ord. Vem som läser den vet att man på den här dagen får tänka på ett och annat. Vad du har tänkt på vet bara du, det jag har tänkt på vet bara jag.
.
Vem vet hur framtiden blir, vem vet vad nästa år skall innehålla? Inte gör jag det, inte gör du det. Men åtminstone så är det så att jag har ett och annat att säga till om i mitt liv. Jag har ju faktiskt påverkan att fylla mitt liv med det som jag vill. Så mina ord får väl lyda så att du ska ge ditt liv en tanke, se vad som varit bra detta år och ägna en till tanke åt vad du faktiskt skulle vilja fylla dina dagar med under det kommande året. Kanske vore det sång, kanske vore det sport, kanske vore det någon person, eller en annan? Foto, texter, plugg och jobb. Men ditt liv är ditt, och mitt liv är mitt.
Bådas är värt varsin tanke, kanske två.
.
Detta är min julaftonsfilosofi, om livet och allt däromkring.
När allt inte går som det ska, så får man leda det till en bättre plats.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0