Citat om glädje och ilska

”Jag tror att ilska och vrede är något man väljer. Glädje och sorg tror jag är svårare att styra över. Men vrede, ilska och kärlek väljer man att uttrycka.”

Vi kan ändra vår uppfattning om människor, vi borde sluta att döma människor för det ena eller andra. Utmaningen är att se personen för den den är, inte bara för vad den gör. Se personen, tanken bakom, vad rör sig i huvudet?

Glädje och sorg, alla har dessa komponenter i livet. De går upp och ner, det kan kännas bortom all kontroll ibland. För att uppskatta gläjden krävs sorg, men i sorgen är det svårare att se.

Vrede och kärlek, kan vara något av det jobbigaste. Brustna förhållanden, ilskan som bubblar upp när någon behandlar dig som skit. Men om vi kan välja dessa, så blir världen en annan plats. Sätt dig bakom ratten, ta tag i saker, sätt dig själv i kontroll. Använd hjärta och hjärna, ta beslut.

Kanske det viktigaste av allt, för att du ska klara dig i livet. Ge inte upp. Om du sätter ett mål, så kan du klara av det, kanske tar det en minut, kanske tar det hela livet, men du kan klara det.


Kommentarer
Postat av: Jasmine

Du har helt rätt; ge inte upp. :)

2010-01-12 @ 11:55:19
URL: http://rosanatt.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0