Full fart framåt

Jag sitter och väntar. Vägstrecken rusar förbi. Träd, träd, träd, träd. Hus. De två där framme sitter och pratar. De två bredvid mig ser på något på en mobil. Jag väntar. Mörkret börjar falla. Lamporna lyser på den väg vi ska ta
-”Om 300 meter sväng vänster”, säger den elektroniska rösten”
Gasen i botten. Motorn växlar. Mätaren går uppåt. Träden susar förbi fortare. En bil försvinner bakom oss. Mitt ansikte lyser upp. En lampa blinkar långt borta.
-”Den röda lampan”.
Löven på träden är gula. När vi åker tillbaka finns de kanske inte kvar. Det är höst. Sedan blir det vinter. Vi vet vilken årstid som kommer. Men vi vet inte mycket om vad den för med sig. Vi vet. Vi vet att det faller lite snö någon gång, kanske lite, kanske mycket. Vi vet att vi kommer resa norrut för att njuta mer av snön så småningom. Vi vet att det kommer vara kallt. Vi vet att det blir jul. Vi vet att det kommer skjutas en massa raketer på nyår. Men alla detaljer, alla människor runt omkring oss, allting som egentligen betyder något, det kan vi inte förutse. Vi kan inte veta om det kommer hända någon olycka, om vi kommer träffa någon för sista gången, vem vi kommer träffa för första gången. Vi vet inte vad hon tänker, hon som går där bredvid. Vi vet inte vad hon har för planer.

Det är varje människas eget val om hur hon ska bemöta ovissheten. Vi kan oroa oss för varje liten detalj, vara oroliga för att något ska hända med varje människa runt omkring oss. För att varje detalj som kommer utspela sig i våra liv kommer att vara något hemskt. För att sedan ta emot den glada överraskningen att livet inte är så hemskt.

Alternativt kan vi tro det bästa, lita på människor, lita på att allt kommer lösa sig och bli bra. Njuta av det vi har, njuta i fulla drag av allt runtomkring oss. Men förr eller senare, kommer något att hända, som får oss att inse, att allt är inte alltid frid och fröjd. Allt löser sig inte alltid till det bästa. Vi blir ledsna en stund, och kanske förändras våra tankesätt, eller så återgår vi till det positiva. För att sedan, när något inträffar igen, låta humöret sjunka en stund, för att ännu en gång arbeta oss uppåt.

Varenda händelse i våra liv, påverkar oss, vi lär oss att vara mer positiva, eller mer negativa. Vi förändras konstant. Varje evenemang lär oss att inse nya saker, att förändra våra tankesätt. Till det bättre eller till det sämre. Eller helt enkelt, till det mer realistiska. Vi kan försöka dela in oss som optimister, pessimister eller realister. Men ingen tillhör en av grupperna till hundra procent. Det finns alltid olika situationer, vi beter oss olika. Vi vet inte exakt hur vi kommer reagera. Vi vet inte förrän ögonblicket är här. Så njut av den överraskningen, överraskningen som finns i varje ögonblick. Lyckan kan finnas precis bakom hörnet.

Kör vidare. Du kan se de ovanliga och stora saker som åker förbi utanför rutan, sådant som du aldrig sett förut. Men glöm inte att uppskatta också det som är litet i livet, för det är också viktigt. Vägen och vägstrecken, varje liten sten i asfalten.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0