Insikter

Vår lärare Pia ville att vi skulle prata om vad vi ska bli, eftersom vi bör vara säkra på vad vi vill göra hela livet efter SACO-mässan vi var på dagen innan.

Vi framför våra tvivel, som om vi är säkra. En del lyckas bättre än andra. Vi drömmer, vi lever, vi ler åt att framtiden är god, det finns bara positiva sidor i denna världen. En här och en där lägger till sina åsikter, en annan ser drömmandes ut genom fönstret. 
-"Jag ska studera utomlands till kock."
-"Jag ska bli sjuksköterska och få hög lön i USA".
-"Jag ska bli personlig tränare och läsa idrottspedagogik".

Vi levde i drömmarnas värld, men var abrupt tvungna att återvända till verkligheten.
-"Vi ska läsa en text från 1500-talet, om någon som blivit galen av att läsa böcker", sa Pia glatt.
Vi är fortfarande elever, och vi har en termin kvar. Förhoppningsvis klarar vi av det utan att bli galna. Förhoppningsvis klarar vi av vår framtid även med de mörka sidorna, som än så länge är skymda och inte syns.




Förmågan som vi har att längta till det bättre, längta till framtiden är en överlevnadsstrategi. Det som är underbart med framtiden är att den kan finnas var som helst, ingredienserna är en överraskning. De mörka sidorna är i skuggan, de syns inte, vi ser endast det som är bra. Men framtiden kan bli ännu bättre, om vi är medvetna om att det finns skuggor. Då tar vi dem inte lika hårt.

Men fokusera inte ögonen på det mörka, det blir man bara trött av.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0