:)


Roadtrip till Kristianstad

Det är inte bara gamla vanliga föreläsningar när man går på högskolan i Jönköping.
.
Pågående kurs: Marketing Management 7,5hp
Typ: Arbeten, Tenta & Arbete med Fadderföretag
.
Vårt fadderföretag ligger i Kristianstad. 23 mil, 3h med bil. Ovetandes åkte vi dit, förberedda med lite frågor och dylikt. Men oj vilket bemötande, man fick känna sig viktig och det där företaget var så otroligt elegant, lyxigt, men samtidigt familjärt. De var visserligen ett byggföretag, men de visste vad de gjorde och de gav ett riktigt gott intryck, det märktes hur mycket VD brydde sig om sitt företag och hur mycket han lagt ner på det. Det var kul att se.
.
5 stycken studenter i en bil, det kan bli rätt skoj. H körde ner. När vi skulle åka hem så kom förslaget att jag skulle köra. Jag kände mig lite osäker, visste inte riktigt om jag vågade, men tänkte väl att jag kunde köra en bit. Det slutade med att jag körde hela vägen hem. Allt gick bra, vi kom välbehållna hem, och kanske är det inte en så stor grej, men jag känner mig rätt stolt faktiskt. Glad att jag klarade det. Fast jag var lite nervös i början.

Det finns hopp

Hopp. :)

Modevisningen - the story

Redaktören för tidningen "Missionären" skrev och frågade mig lite frågor om modevisningen som jag ska ha, jag började svara och det råkade visst bli en lång berättelse. Så jag tänkte att jag kunde dela med mig utan den här också, berättelsen om hur jag fick idén och hur det har gått än så länge.
.
Det är jag personligen som står bakom det. Idén fick jag för lite drygt två år sedan. Det var en dag, då jag nyligen börjat följa Gud igen som jag vaknade en morgon med idén i huvudet. Så tänkte jag lite mer de kommande dagarna och satte mig sedan ner och skrev ner och gjorde en liten skiss av hur jag skulle kunna gå tillväga. Sedan pratade jag med några vänner och försökte först få det gjort i Stockholm, när jag gick på ekebyholm. Men tiden räckte inte till och det var ganska omständigt. Jag visste också att jag ville ha det på våren. Så våren 2010 gick och så tänkte jag att jag försöker igen nästa år. Våren 2011 bodde jag på Nyhyttan och tänkte då att jag skulle kunna ha det i Örebro. Jag träffade och pratade med några som hjälper unga arrangörer och de tyckte om idén. Men än en gång blev det problem för mig att ta mig mellan Nyhyttan och Örebro och jag fick lägga ner idén.
.
Så när vintern höll på att ta slut 2012 så tänkte jag att jag ville försöka igen. Eftersom jag nu bor i Jönköping så tänkte jag att jag ville ha det här. Men eftersom jag var ensam med idén så var det lite svårt att veta var jag skulle börja. Så jag bad om det, och sedan gick tiden. Jag började känna att det kanske inte blir av detta året heller. Jag letade lite på internet efter möjliga lokaler, hittade kulturhuset i Jönköping, men det gick någon vecka och jag fick inget svar. Men så en dag efter en volleybollträning så var det en tjej som berättade för mig om att man kan göra krukmakeri på kulturhuset i Jönköping. Så jag följde med henne dit och såg vad det var för ställe. Väl framme så tänkte jag att jag kan ju fråga om det är någon som vet om det skulle gå att arrangera en modevisning där. Så började min kontakt med de på kulturhuset, de var jättepositiva till idén och kunde till och med låna ut lokalen till mig utan att jag behövde betala något.
.
Vidare så pratade jag med Jönköpings Studentkår om att få samla in kläder på skolan, så de hjälpte mig med det och de hjälpte mig också att skriva ut affischer, också detta utan kostnad.
.
Sedan gick jag också till Jönköpingsposten, för jag tänkte att det skulle vara bra att få ut information i tidningen. Men jag ringde ett par gånger och de svarade inte, så gick jag dit, men tjejen som skulle ta hand om sådana ärenden var inte där. Tiden gick och jag trodde inte det skulle gå. Men så gick jag dit en gång till och då var tjejen där. Hon var också superpositiv och villig att sätta in en annons i tidningen, också denna gången utan kostnad! Så än så länge så har jag inte haft några utgifter! Gud är god och leder mig framåt med detta, det är inte alltid lätt och det har varit ganska svårt att jobba med det själv och inte veta om man har tillräckligt många som hjälper till när det väl kommer till kritan. Men just nu ser det ut att Gud leder och det kommer gå bra.
.
Än så länge så har det gått ganska trögt, det var svårare att samla in kläder än vad jag trott, men just nu så kör jag på att fråga nära och kära och folk i församlingen, för det är många som har kläder de inte använder och vill bli av med. Men man behöver personlig kontakt för att det faktiskt ska bli av att de "rensar garderoben". Jag har fått in en del, men tar gärna emot mer.
.
Han ville egentligen bara skriva en liten notis till www.adventist.se så jag låter honom sammanfatta det hela och ta ut det som han vill ha. Men så ligger det i alla fall till nu, och om ni känner att ni vill skänka kläder eller komma och hjälpa till på modevisningen den 20:e maj så får ni otroligt gärna! Det finns jobb så det räcker till alla och det är alltid bra med lite till kläder.
Kontakt mobil: 0705860593

Världens bästa fredag

Är mitt uppe i världens bästa fredag. Förutom vädret imorse. Kallaste vinden med snöblandat regn var inte toppen, det lovar jag.
.
Hur som helst. Det började med att jag hämtade ut mitt körkort. Sedan var det lite föreläsning i skolan, med mycket skratt och lek med vänner bredvid. Sedan cyklade jag snabbt hem för att träffa en tjej som kanske ska flytta in med mig. Vi satt och snackade, hon verkade schysst, trevlig tjej från Halmstad liksom så.
.
Knappt hade hon hunnit gå förrän två personer från min hemby kom förbi och åt lunch hemma hos mig. De skulle åka ner till Danmark och passade på att stanna till här en kortis, riktigt trevligt må jag säga.
.
Innan de hann gå så kom bror förbi för att hämta mig. Vi skulle dra till badhuset och bada ett gäng kompisar. Riktigt skoj, tänka sig att folk fortfarande kan vara så barnsliga fast man är 20-25. Haha. Leka med stora leksaker, simma strömmen, vågor, hoppa tian, skrika lite grann. Bada bubbel och tävla vem som kan stå utanför poolen utomhus i det kalla vädret längst.
.
Jag vann.
.
Sen kom jag hem och provade massa av mammas gamla kläder. Kläder till modevisningen. Wow. Och nu, alldeles strax, vilken sekund som helst så kommer ett par fina vänner förbi och vi ska ha tacomys. Wow. Nu kommer deras bil. Hej hej. FREDAG. Oh yeah!

dag 45 - mitt fall

Med bara fem dagar kvar av de femtio så blev jag bjuden på glasstårta. Det markerar väl något som jag lärt mig av att vara vegan nu den här perioden. Lagar och regler, som man sätter sig själv, eller som någon annan satt, man måste kunna göra undantag.
.
Det som är viktigt är att man lär sig prioritera. Som "för det mesta-vegan", så skulle jag själv välja att laga vegan och äta vegan i så stor utsträckning som möjligt. Men när man blir bjuden på mat, eller när någon går ur sin väg för att göra något till dig av kärlek, så kan man inte tacka nej bara för att man är vegan. Då tycker jag det är viktigare att visa kärlek, att visa tacksamhet.
.
.
Det var det som hände idag. Föräldrarna till tjejen som bor med mig har varit här och hälsat på ett par dagar, vi har inte pratat särskilt mycket, men alltid hälsat när vi gått förbi varandra och så.
.
Jag stod och diskade när mamman plötsligt kallar på mig och har en tallrik med glasstårta i handen. "Varsågod", säger hon. I den stunden så är det viktigare för mig att äta upp tårtan och tacka glatt än att säga att jag är vegan.
.
Jag har tidigare under dessa 50 dagar också blivit bjuden på mat, men då har vi varit en större grupp och inte bara jag personligen. Därför har jag kunnat välja ut det som är vegan och istället bara äta av det. Men detta var en personlig gåva, därför tackar jag och tar emot. Ser gesten, och blir glad.
.
Så även om det var "ett fall", när det bara var fem dagar kvar, så valde jag att äta tårtan av ovanstående skäl. Det som är viktigast för mig är kärleken, inte regler.

firar!

.
Firar med blommor från mammsen, färsk ananas, hasselnötsmassa och proviva.
Körkort, OH YEAH.

Morots&Ananas-gegg

Ja. Morötterna kostade 6.90kr/kg. Så jag köpte två kg. Så måste man ju göra något av alla morötter så jag tänkte att jag skulle försöka mig på morotsjuice. Jag har hört talas om att det kan vara lättare med en juicemaskin, men jag tänkte ändå att jag kunde prova om det gick. Så jag satte igång att riva morötter. Sedan mixade jag dem. Så hade jag i lite ananas för att piffa upp det lite. Men det blev inte juice. Det blev gegg. Och tillräckligt gott för denna gången. Ingen hit, men ändå helt ok. Det får duga för denna gången, med lite dadlar till. :)
.
.
Morots- och ananas-gegg. Dagens experiment.

...

Inser nu att min design här är väldigt höstig. Jag tror minsann det är dags att byta till lite mer kulör, lite våriga färger inom kort. Bestämt.
.
Snart.

gråblå

jag tänkte försöka skriva något fint. Men jag är alldeles för spänd för det. Alldeles.
.
Igår tog jag en promenad på 50 min hem till bror. Jag slog en blick mot kameran innan jag gick ut men tänkte att jag inte behövde ta med den ändå. Men ack så jag ångrade mig sen. Promenaden längs med bäcken, vattenfallen, skogsdungarna med små blommor som börjar titta fram. Träden, fortfarande utan löv, men marken grön av växter och blommor. Sedan gick jag längs vätterns strand. Vattnet och himlen liksom gick ihop och ljuset var alldeles underbart. Det duggade lite och allt var fint. Jag såg bilder överallt som jag ville fånga, men kameran stod hemma på hyllan.
.
Kanske har man lärt sig något till nästa gång. Jag hoppas. Kanske tar jag med mig kameran imorgon, om vädret tillåter.

RSS 2.0